Врятує від літньої спеки! Ідеальний освіжаючий сорбет з кавуна

Сезон кавуна у розпалі. І саме ця соковита ягода може вас врятувати від нестерпної літньої спеки. З кавуна можна зробити прохолодний та дуже смачний сорбет. для якого вам знадобиться всього 3 простих інгредієнти,

Ідея приготування освіжаючого прохолодного сорбету з кавуна опублікована на сторінці шеф-кухарки Валентини Саєнко (valya saenko) в Instagram. Навіть смачніше ніж морозиво.

Інгредієнти:

  • кавун – 500 г
  • мед – 2 ст.л.
  • сік лайму чи лимону

Спосіб приготування:

1. Кавун почистити від шкірки і насіння.

2. Нарізати на кубики і заморозити.

3. Покласти заморожений кавун в чашу блендера.

4. Додати мед, сік лимону і збити до однорідності.

5. Перекласти майбутній сорбет в контейнер і заморозити.

6. Також смачно додати трішки цедри та мʼяти для свіжості.

Це найгірше м’ясо для вашого серця - кардіологи радять уникати його будь-якою ціною

середа, 24 грудень 2025, 9:29

Хоча м’ясо багате на білок і залізо, деякі його види серйозно шкодять серцю, передають Патріоти України.

Простий трюк, щоб банани довше залишалися свіжими

середа, 24 грудень 2025, 9:15

Банани продовжують дозрівати навіть після збору, тому стиглі плоди швидко стають м’якими та темніють. І хоча зелені або світло-жовті банани можна залишити на деякий час, стиглі варто з’їсти якомога швидше. Є простий спосіб продовжити їхню свіжість на к...