Врятує від літньої спеки! Ідеальний освіжаючий сорбет з кавуна

Сезон кавуна у розпалі. І саме ця соковита ягода може вас врятувати від нестерпної літньої спеки. З кавуна можна зробити прохолодний та дуже смачний сорбет. для якого вам знадобиться всього 3 простих інгредієнти,

Ідея приготування освіжаючого прохолодного сорбету з кавуна опублікована на сторінці шеф-кухарки Валентини Саєнко (valya saenko) в Instagram. Навіть смачніше ніж морозиво.

Інгредієнти:

  • кавун – 500 г
  • мед – 2 ст.л.
  • сік лайму чи лимону

Спосіб приготування:

1. Кавун почистити від шкірки і насіння.

2. Нарізати на кубики і заморозити.

3. Покласти заморожений кавун в чашу блендера.

4. Додати мед, сік лимону і збити до однорідності.

5. Перекласти майбутній сорбет в контейнер і заморозити.

6. Також смачно додати трішки цедри та мʼяти для свіжості.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...