Врожай гарантовано! Копійчані лайфхаки, як підготувати цибулю до посадки

Погода вже натякає на те, що час готуватися до городнього сезону. Найбільш завбачливі городники вже обирають сорти улюблених культур та готуються до посадки цибулі, але процес вимагає знання нюансів та секретів, передають Патріоти України.

Традиційно цибулю висаджують однією з перших на городі. Якщо погодні умови дозволяють, ви можете сміливо починати процес.

Як підготувати цибулю до посадки - основні правила

Городники виділяють кілька основних способів, як підготувати цибулю для посадки:

  • замочування;
  • стимулювання;
  • підрізування.

Перше запитання, яке виникає у городників перед посадкою цієї культури, чим обробити цибулю сівок перед посадкою. Пам'ятайте, що цибулю сівок необхідно добре просушити у сітці при температурі 10-15 градусів. Безпосередньо перед посадкою рекомендують пробудити цибулю. Для цього застосовують метод шок-замочування.

Те у чому замочити цибулю сівок перед посадкою, є у кожному домі. Замочіть цибулю у воді, температурою не вище 50 градусів на 15 хвилин. Після цього опустіть сівку у холодну воду ненадовго.

Вважається, що цибулинки пробуджуються, стають більш стійкими до грибків та несприятливих умов зростання.

Разом з тим, у спеціалізованих магазинах вам точно порадять альтернативний спосіб, у чому замочити цибулю сівок перед посадкою. Без добрив з магазинів не обійтися, якщо у вас на городі специфічний ґрунт, наприклад, дуже глиняний, чи надто сухий. Вибір залежить саме від специфіки умови вирощування, тож консультант точно відповість кваліфіковано, що любить цибуля сівок при посадці.

Пам'ятайте й про стимулювання. Цей метод допоможе підготувати сівки до швидшого проростання. Для цього гарно підходять Епін, янтарна кислота, Циркон, або препарат Stimulate. Підготуйте концентрований розчин цих стимуляторів за інструкцією і залийте ним сівку на 5-6 годин. Після цього її можна висаджувати.

Цибуля проростає швидше і ефективніше, коли сівку підрізають. Для цього трішки укоротіть корінчики перед висадкою. До речі, підрізають і вершечки цибулинок. Для соковитої цибулини рекомендують обрізати верхню частинку вершечка, а для швидкого проростання цибулевих пер - зрізати 1/3 сівки.

Чим обробити цибулю сівок перед посадкою від цибулевої мухи?

Попри асортимент спеціалізованих засобів, обробка цибулі перед посадкою від цибулевої мухи не потребує надзусиль, адже дієвий розчин можна приготувати вдома із солі та води.

Помістіть сівку у розчин з 5 л води на 1 кг солі на 2 години. Цей спосіб забезпечить цибулі захист від грибків та цибулевої мухи. До речі, цибулева муха боїться мідного купороса. Замочіть цибулю сівки у слабкому розчині мідного купоросу у розрахунку 1 ч. л. на 10 л води. Ніякі грибки та шкідливі комахи не зіпсують врожай.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...