Все досить просто! ТОП-4 дієві способи підвищити гемоглобін

Гемоглобін - залізовмісний білок, що відповідає за перенесення кисню по організму. Його низький рівень у крові пов'язаний з кількома видами анемії різного ступеня тяжкості.

Слабкість, задишка, запаморочення лише деякі симптоми, характерні для людей з низьким гемоглобіном. Якщо ви страждаєте від нестачі гемоглобіну, ось кілька ефективних способів від OBOZ. UA, як підвищити його рівень

Їжте продукти багаті на залізо і приймайте залізовмісні добавки

Залізо збільшує виробництво гемоглобіну, а отже, і кількість червоних кров'яних тілець. Логічне рішення у такому випадку – вживати продукти багаті на цей елемент. Насамперед це броколі, зелені листові овочі, стручкова квасоля, яйця, м'ясо, риба. Можна також приймати добавки із залізом, попередньо проконсультувавшись із лікарем.

Вживання продуктів багатих на вітамін С покращує засвоєння заліза

Ефективне засвоєння заліза не менш важливе, ніж вживання продуктів, що містять його. Для цього включіть у раціон продукти, які містять вітамін С – цитрусові, полуницю, гранати та листову зелень. Ви також можете проконсультуватися з фахівцем і приймати добавки з вітаміном С.

Уникайте вживання продуктів, що блокують всмоктування заліза

Щоб отримати максимальну кількість заліза, уникайте продуктів, що перешкоджають його засвоєнню. Тому скоротіть споживання кави, чаю, вина та пива. Також краще обмежити споживання багатих кальцієм продуктів – молочних соєвих бобів і насіння. Однак не виключайте їх повністю.

Фізичні навантаження сприяють виробленню гемоглобіну

Коли ми тренуємося, організм виробляє більше гемоглобіну, щоб задовольнити потребу в кисні. Тому, якщо ви ведете малорухливий спосіб життя, почніть з ходьби і переходьте до бігу підтюпцем. Потім поступово збільшуйте темп. Тренування помірної та високої інтенсивності дадуть ще кращий результат.

Майстерний вибір: Тактичне спорядження для новачків і професіоналів.

понеділок, 20 травень 2024, 22:07

Повний гід по вибору тактичного спорядження: для початківців і експертів. Шукаєте спорядження, яке відповідатиме вашим потребам в обставинах військових дій? Заплутались у великому асортименті? Не хвилюйтеся, ми тут, щоб допомогти вам знайти те, що вам ...

Корисний лайфхак: Як надовго зберегти воду свіжою в пластикових пляшках

понеділок, 20 травень 2024, 19:37

Такі рекомендації допоможуть в екстрених ситуаціях зберігати воду свіжою впродовж кількох місяців. Відключення світла й води через руйнування критичної інфраструктури змушують українців тримати запаси питної та технічної води. Тому варто знати, як можн...