Гемоглобін - залізовмісний білок, що відповідає за перенесення кисню по організму. Його низький рівень у крові пов'язаний з кількома видами анемії різного ступеня тяжкості.
Слабкість, задишка, запаморочення лише деякі симптоми, характерні для людей з низьким гемоглобіном. Якщо ви страждаєте від нестачі гемоглобіну, ось кілька ефективних способів від OBOZ. UA, як підвищити його рівень
Їжте продукти багаті на залізо і приймайте залізовмісні добавки
Залізо збільшує виробництво гемоглобіну, а отже, і кількість червоних кров'яних тілець. Логічне рішення у такому випадку – вживати продукти багаті на цей елемент. Насамперед це броколі, зелені листові овочі, стручкова квасоля, яйця, м'ясо, риба. Можна також приймати добавки із залізом, попередньо проконсультувавшись із лікарем.
Вживання продуктів багатих на вітамін С покращує засвоєння заліза
Ефективне засвоєння заліза не менш важливе, ніж вживання продуктів, що містять його. Для цього включіть у раціон продукти, які містять вітамін С – цитрусові, полуницю, гранати та листову зелень. Ви також можете проконсультуватися з фахівцем і приймати добавки з вітаміном С.
Уникайте вживання продуктів, що блокують всмоктування заліза
Щоб отримати максимальну кількість заліза, уникайте продуктів, що перешкоджають його засвоєнню. Тому скоротіть споживання кави, чаю, вина та пива. Також краще обмежити споживання багатих кальцієм продуктів – молочних соєвих бобів і насіння. Однак не виключайте їх повністю.
Фізичні навантаження сприяють виробленню гемоглобіну
Коли ми тренуємося, організм виробляє більше гемоглобіну, щоб задовольнити потребу в кисні. Тому, якщо ви ведете малорухливий спосіб життя, почніть з ходьби і переходьте до бігу підтюпцем. Потім поступово збільшуйте темп. Тренування помірної та високої інтенсивності дадуть ще кращий результат.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...