Все дуже просто! Чим відчистити силіконовий герметик у ванній

Пліснява – типова проблема для вологих приміщень, як ванна. Вона може проникати у міжплиткові шви, на стіни, заводитись у пральній машині в навіть з'являтись у силіконовому герметику, яким ви ізолюєте щілини та стики, передають Патріоти України.

І саме чищення герметика може бути проблематичним, особливо в порівнянні з відкритими поверхнями. Проте OBOZ.UA дізнався про один спосіб, який допоможе повернути цьому водонепроникному матеріалу первісний стан та гігієнічну чистоту.

Звісно, ви можете придбати їдкі хімікати, які допоможуть вам у боротьбі з пліснявою. Але це не єдиний ефективний спосіб. Експерти рекомендують покладатись також на силу оцтової кислоти. Вона міститься у звичайному білому оцті, коштує цей засіб недорого і є досить безпечним та екологічним. При цьому він добре вбиває спори плісняви, а заразом діє на бактерії та віруси і стримує їх ріст у перспективі.

Щоби приготувати спрей для боротьби з пліснявою, змішайте у рівних пропорціях дистильований білий оцет та воду. Приготуйте суміш у пляшці з розпилювачем, а потім нанесіть її на силіконовий герметик.

Просочіть оцтовим спреєм проблемну ділянку як слід і залиште діяти щонайменше на годину. Якщо рідина почне підсихати, додайте ще трошки. Для більш забруднених ділянок може знадобитись більше часу.

Коли оцтовий спрей подіє, протріть силіконову поверхню одноразовим рушником. Пліснява має легко відтертись. Промийте очищену область теплою водою, щоб видалити залишки оцту, а потім повністю висушіть її за допомогою рушника чи серветки.

Надалі прибирайте воду з проблемної області, адже саме волога є головним чинником, який призводить до розвитку плісняви. Також тримайте пляшку оцту під рукою у ванній і розпорошуйте на поверхні, схильні до появи цвілі, кожні кілька днів. Така профілактична обробка дозволить захистити вашу ванну.

Якщо цвіль уперто з’являється знов і знов, розгляньте можливість залишити оцтовий розчин на ніч. І не забувайте добре провітрювати приміщення, щоби видалити воду не тільки з поверхонь, але й з повітря.

Все дуже просто! Чим відчистити силіконовий герметик у ванній

п’ятниця, 13 вересень 2024, 19:10

Пліснява – типова проблема для вологих приміщень, як ванна. Вона може проникати у міжплиткові шви, на стіни, заводитись у пральній машині в навіть з'являтись у силіконовому герметику, яким ви ізолюєте щілини та стики, передають Патріоти України. І саме...

Секрет господинь! Скільки часу замочувати печінку, щоб вона не була гіркою

п’ятниця, 13 вересень 2024, 18:47

Щоб печінка не була жорсткою і гіркою, її потрібно правильно приготувати. Найкраще продукт саме запікати. Обов'язково додайте вершкове масло для соковитості, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитої та не гіркої печінки в духовці опублік...