Все дуже просто! Як позбавити обробну дошку від неприємного запаху

Навіть якщо ви миєте дошку на якій нарізали цибулю чи читили рибу, після кожного використання, неприємний запах все одно може залишитися. Це свідчить про те, що почали активність шкідливі мікроорганізми, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак деякі прості хитрощі допоможуть швидко впоратися із проблемою.

Які корисні поради можна застосувати

Сіль із лимоном

Обидва продукти мають потужний антибактеріальний ефект, а також здатні усувати неприємні запахи. Тому таке поєднання допоможе впоратися із завданням будь-якого рівня складності.

Спочатку дошку потрібно помити, обробити шматочком лимону та покрити рівномірним шаром солі. Після ще раз вимити та висушити дошку. Від запахів не залишиться сліду.

Сода

Якщо вам потрібно впоратися з неприємним запахом, мікробами чи брудом, то звичайна сода стане найкращим вибором. До того ж засіб досить швидко працює. Поверхню дошки потрібно змочити, посипати содою та почекати 5-7 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо.

Яблука кислих сортів

Цей спосіб менш популярний, але дуже ефективний. Найкраще брати саме кислі плоди, оскільки вони найефективніші. Яблуко варто подрібнити до пюре. Викладіть отриманий засіб на дошку. Через півгодини пюре можна видалити, а саму дошку помити і висушити.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...