Все дуже просто! Як позбавити обробну дошку від неприємного запаху

Навіть якщо ви миєте дошку на якій нарізали цибулю чи читили рибу, після кожного використання, неприємний запах все одно може залишитися. Це свідчить про те, що почали активність шкідливі мікроорганізми, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак деякі прості хитрощі допоможуть швидко впоратися із проблемою.

Які корисні поради можна застосувати

Сіль із лимоном

Обидва продукти мають потужний антибактеріальний ефект, а також здатні усувати неприємні запахи. Тому таке поєднання допоможе впоратися із завданням будь-якого рівня складності.

Спочатку дошку потрібно помити, обробити шматочком лимону та покрити рівномірним шаром солі. Після ще раз вимити та висушити дошку. Від запахів не залишиться сліду.

Сода

Якщо вам потрібно впоратися з неприємним запахом, мікробами чи брудом, то звичайна сода стане найкращим вибором. До того ж засіб досить швидко працює. Поверхню дошки потрібно змочити, посипати содою та почекати 5-7 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо.

Яблука кислих сортів

Цей спосіб менш популярний, але дуже ефективний. Найкраще брати саме кислі плоди, оскільки вони найефективніші. Яблуко варто подрібнити до пюре. Викладіть отриманий засіб на дошку. Через півгодини пюре можна видалити, а саму дошку помити і висушити.

ТОП-6 продуктів, які помилково вважають шкідливими - їх слід їсти для здоров'я серця

субота, 22 лютий 2025, 12:27

Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...

Детокс, заспокійливе і не тільки: Названо найкорисніший чай, про який ми забули

субота, 22 лютий 2025, 11:37

"Хочу нагадати Вам, дорогі друзі, про суперцінний напій -- ромашковий чай. Чашка теплого ромашкового чаю – це не просто ритуал перед сном. За цією простою традицією -- справжня наука, яка працює на користь нашого організму", - про це у Фейсбуці пише лі...