У розпалі сезон кавунів та динь. Їх появи на прилавках за доступною ціною чекають мільйони дітей та дорослих, щоб відчути ці неймовірні смаки, передають Патріоти України.
Проте, надзвичайно важливо вміти правильно їх обирати, адже існує великий ризик отруїтись через надто високий вміст нітратів. А по-друге, хочеться обрати саме стиглі смаколики, які не тільки освіжать організм, але й здивують своїм смаком. Як правильно обирати диню та кавун у магазині, розповіли у Головному управлінні Держспоживслужби в Дніпропетровській області.
Кавун на диня повинні бути середньої величини та важити 6-7 та 1-2 кг відповідно, адже у більш великих може міститись надто багато нітратів, що здійснюють згубний вплив на організм людини. Також в них може міститись велика кількість азотних добрив.
Хвостик кавуна повинен бути не відірваним, але сухим. Якщо ви побачили на кавуні хвіст зеленого кольору, це свідчить про його незрілість. Оскільки м’якоть стиглого кавуна має мікропорожнечі, тому при постукуванні, він повинен резонувати.
Крім цього, м’якоть динь та кавунів повинна бути повністю однорідною. А наявність жовтих жилок вказує на те, що перед вами фрукт не найкращої якості, від вживання якого краще відмовитись.
При гіпертонії (підвищеному артеріальному тиску) дуже важливо дотримуватися дієти, яка сприяє зниженню тиску і зменшенню навантаження на серце та судини. Ось список продуктів, яких слід уникати або максимально обмежити, передають Патріоти України.
Коти можуть впізнавати своїх власників не лише за їхнім зовнішнім виглядом та голосом, а й за запахом. При цьому для розпізнавання господаря тварини переважно використовують ліву ніздрю, передають Патріоти України. Про це йдеться в дослідженні, яке опу...