
У розпалі сезон кавунів та динь. Їх появи на прилавках за доступною ціною чекають мільйони дітей та дорослих, щоб відчути ці неймовірні смаки, передають Патріоти України.
Проте, надзвичайно важливо вміти правильно їх обирати, адже існує великий ризик отруїтись через надто високий вміст нітратів. А по-друге, хочеться обрати саме стиглі смаколики, які не тільки освіжать організм, але й здивують своїм смаком. Як правильно обирати диню та кавун у магазині, розповіли у Головному управлінні Держспоживслужби в Дніпропетровській області.
Кавун на диня повинні бути середньої величини та важити 6-7 та 1-2 кг відповідно, адже у більш великих може міститись надто багато нітратів, що здійснюють згубний вплив на організм людини. Також в них може міститись велика кількість азотних добрив.
Хвостик кавуна повинен бути не відірваним, але сухим. Якщо ви побачили на кавуні хвіст зеленого кольору, це свідчить про його незрілість. Оскільки м’якоть стиглого кавуна має мікропорожнечі, тому при постукуванні, він повинен резонувати.
Крім цього, м’якоть динь та кавунів повинна бути повністю однорідною. А наявність жовтих жилок вказує на те, що перед вами фрукт не найкращої якості, від вживання якого краще відмовитись.
Українці - нація спостережливих людей, які слідкують за життям і роблять з побаченого правильні висновки. Завдяки цьому ми знаємо, що ополоник не можна залишати в каструлі з супом, а деякі речі не можна позичати нікому - навіть рідним людям, передають ...
Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...