Все дуже просто! Як правильно обрати диню та кавун у магазині, щоб не отруїтися

У розпалі сезон кавунів та динь. Їх появи на прилавках за доступною ціною чекають мільйони дітей та дорослих, щоб відчути ці неймовірні смаки, передають Патріоти України.

Проте, надзвичайно важливо вміти правильно їх обирати, адже існує великий ризик отруїтись через надто високий вміст нітратів. А по-друге, хочеться обрати саме стиглі смаколики, які не тільки освіжать організм, але й здивують своїм смаком. Як правильно обирати диню та кавун у магазині, розповіли у Головному управлінні Держспоживслужби в Дніпропетровській області.

Кавун на диня повинні бути середньої величини та важити 6-7 та 1-2 кг відповідно, адже у більш великих може міститись надто багато нітратів, що здійснюють згубний вплив на організм людини. Також в них може міститись велика кількість азотних добрив.

Хвостик кавуна повинен бути не відірваним, але сухим. Якщо ви побачили на кавуні хвіст зеленого кольору, це свідчить про його незрілість. Оскільки м’якоть стиглого кавуна має мікропорожнечі, тому при постукуванні, він повинен резонувати.

Крім цього, м’якоть динь та кавунів повинна бути повністю однорідною. А наявність жовтих жилок вказує на те, що перед вами фрукт не найкращої якості, від вживання якого краще відмовитись.

Не робіть помилок! Що робити, щоб котлети не розвалювалися під час смаження

п’ятниця, 23 серпень 2024, 10:09

Найгірший сценарій під час приготування котлет - це коли вони на сковорідці розвалюються, не тримають форму і зводять нанівець всі підготовчі старання з фаршем. Щоб такого не сталося, треба знати базові рекомендації, передають Патріоти України. По-перш...

Є секрет! Що потрібно зробити після завершення смаження, щоб приготувати м’які та соковиті котлети

п’ятниця, 23 серпень 2024, 9:12

Як і в будь-якій іншій справі так і в кулінарії важливо мати певні навички, щоб ваші страви подобались вам та тим, для кого ви їх готуєте, передають Патріоти України. Звісно, що вміння приходить з досвідом. Якщо ви початківець, скористайтесь секретом, ...