Все дуже просто! Як приготувати корисний майонез у домашніх умовах

Іноді на перекус хочеться бутерброд з шиночкою, сиром та майонезом. Усі ми знаємо калорійність та склад цього соусу з магазину. Тому, приготуємо домашній майонез - смачний та корисний, передають Патріоти України.

Подробиці

У класичній версії приготування ви можете знайти щось на кшталт: «Вливайте олію тонким струмком, не зупиняючись, щоб процес емульгації пройшов успішно». Але, як правило, ми хочемо, щоб все було швидко, якісно та смачно.

Тому, нічого цього ми не робимо.

Інгредієнти для соусу:

  • соняшникова олія рафінована – 300 мл
  • молоко – 150 мл
  • гірчиця – 1,5 ст. л.
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • сіль – ½ ст. л.
  • цукор ½ ст. л.
  • мелений перець – за смаком.

Готувати майонез дуже просто

У чашу блендера просто вливаємо всі інгредієнти, перемішуємо до однорідності й на наших очах починається відбуватися магія. Все, соус готовий до вживання.

Якщо ви вже готували майонез, де за рецептом треба було додати яйця, то цей соус буде відрізнятись на смак, але ця відмінність буде зовсім не критичною

Смачного!

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...