Повидло з яблук є одним з улюблених десертів
для багатьох людей. І не без приводу, адже воно володіє чудовими
смаковими якостями і корисними властивостями, передають Патріоти України.
Ви завжди можете придбати
даний продукт у магазині, але набагато приємніше і практичніше
приготувати яблучне повидло самотужки, адже це зовсім нескладно. Крім
цього, ви завжди зможете порадувати себе довгими зимовими вечорами
баночкою смачного і власноруч приготованого смаколика. Також перевагою
домашнього повидла буде те, що ви завжди знаєте, які продукти
використовувалися під час його приготування.
Інгредієнти
- яблука — близько 2 кілограмів;
- цукор — 1 кг;
- вода — 1 склянка;
- буряк — 1 шт.;
- морква — 1 шт.
Приготування
- Спочатку
потрібно промити яблука, промокнути їх паперовими рушниками і вилучити
серцевину. Далі необхідно нарізати їх невеликими шматочками. Потім
яблука складаються у каструлю і до них додається склянка води. Каструлю
потрібно поставити на середній вогонь до закипання суміші, після цього
зменшити вогонь до мінімального і варити яблука у середньому 20-30
хвилин. Коли шкірки почнуть відокремлюватися від шматочків, необхідно
вимкнути вогонь і перекласти суміш у друшляк.
- Отриману
масу необхідно протерти за допомогою сита до стану пюре і знову
поставити на плиту. Далі потрібно додати склянку цукру у пюре, коли воно
почне кипіти. Не забудьте натерти моркву і буряк, щоб додати їх після
цукрового піску. Отриману суміш треба ретельно перемішати і поставити на
мінімальний вогонь. Цукор, що залишився, можна додати, коли повидло
почне густішати. Його потрібно постійно помішувати і варити в цілому
близько 2 годин. Якщо будете варити довше, ризикуєте отримати дуже густу
масу.
- Наприкінці приготування знімаємо
яблучне повидло з вогню і розкладаємо у попередньо простерилізовані
банки. Після цього накриваємо їх серветкою і чекаємо, коли повидло
охолоне і покриється плівкою. Після цього необхідно трохи посипати
повидло цукром і законсервувати банки.
Як
ви бачите, приготування яблучного повидла за домашніх умов не є
складним і вимагає лише трохи часу та деяких інгредієнтів, які є
практично у кожній домівці.
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...