У кожної господині іноді трапляється не дуже приємна ситуація - пересолений суп чи м’ясо, передають Патріоти України.
Якщо кулінар перестарався із додаванням солі в страву, то це не означає, що вона безнадійно зіпсована.
Врятувати суп чи відварене м’ясо можна. Для цього є хитрощі, якими користуються досвідчені кулінари.
Якщо ви пересолили суп, використайте крупу. Наприклад, перловку чи рис. Крупу кладуть у пакетик та варять страву ще 5 хвилин. Інгредієнт добре забирає сіль.
Невелику кількість каші треба насипати в марлю й зав’язати її вузликом.
Є ще один спосіб, який можна використати, аби не виливати пересолений суп. У страву необхідно покласти шматочок житнього хліба.
Також зайву сіль зі страви може «витягнути» картопля. У суп потрібно додати 1-2 картоплини.
Для видалення зайвої солі із відвареного м’яса є такий варіант. М’ясо відокремлюють від кісток і кладуть у соус зі сметани або вершків на 5-10 хвилин.
Якщо ви пересолили котлети — не біда. Деякі кулінари радять додавати до таких страв трохи цукру, який нейтралізує сіль.
Наш організм цілодобово підтримує внутрішній баланс — гомеостаз, включно з регулюванням pH. Рівень кислотності або лужності варіюється за шкалою від 0 до 14: 7 — нейтральний рівень, нижче — кислотне середовище, вище — лужне. Наприклад, шлунковий сік ма...
Ось топ найпоширеніших міфів про їжу, в які досі вірять мільйони людей — хоча наука вже давно їх спростувала, передають Патріоти України.