Все дуже просто! Як урятувати пересолений суп чи відварене м’ясо

У кожної господині іноді трапляється не дуже приємна ситуація - пересолений суп чи м’ясо, передають Патріоти України.

Якщо кулінар перестарався із додаванням солі в страву, то це не означає, що вона безнадійно зіпсована.

Врятувати суп чи відварене м’ясо можна. Для цього є хитрощі, якими користуються досвідчені кулінари.

Подробиці

Якщо ви пересолили суп, використайте крупу. Наприклад, перловку чи рис. Крупу кладуть у пакетик та варять страву ще 5 хвилин. Інгредієнт добре забирає сіль.

Невелику кількість каші треба насипати в марлю й зав’язати її вузликом.

Є ще один спосіб, який можна використати, аби не виливати пересолений суп. У страву необхідно покласти шматочок житнього хліба.

Також зайву сіль зі страви може «витягнути» картопля. У суп потрібно додати 1-2 картоплини.

Для видалення зайвої солі із відвареного м’яса є такий варіант. М’ясо відокремлюють від кісток і кладуть у соус зі сметани або вершків на 5-10 хвилин.

Якщо ви пересолили котлети — не біда. Деякі кулінари радять додавати до таких страв трохи цукру, який нейтралізує сіль.

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...

Ви могли це не знати! Як довго можна використовувати туш, помаду і крем для обличчя

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 12:35

Косметичні засоби напряму контактують з нашою шкірою, тож можуть впливати на її здоров’я. Особливо, якщо не дотримуватись термінів придатності косметики, передають Патріоти України. Але який саме термін використання таких продуктів вважається безпечним...