Все дуже просто! Як урятувати пересолений суп чи відварене м’ясо

У кожної господині іноді трапляється не дуже приємна ситуація - пересолений суп чи м’ясо, передають Патріоти України.

Якщо кулінар перестарався із додаванням солі в страву, то це не означає, що вона безнадійно зіпсована.

Врятувати суп чи відварене м’ясо можна. Для цього є хитрощі, якими користуються досвідчені кулінари.

Подробиці

Якщо ви пересолили суп, використайте крупу. Наприклад, перловку чи рис. Крупу кладуть у пакетик та варять страву ще 5 хвилин. Інгредієнт добре забирає сіль.

Невелику кількість каші треба насипати в марлю й зав’язати її вузликом.

Є ще один спосіб, який можна використати, аби не виливати пересолений суп. У страву необхідно покласти шматочок житнього хліба.

Також зайву сіль зі страви може «витягнути» картопля. У суп потрібно додати 1-2 картоплини.

Для видалення зайвої солі із відвареного м’яса є такий варіант. М’ясо відокремлюють від кісток і кладуть у соус зі сметани або вершків на 5-10 хвилин.

Якщо ви пересолили котлети — не біда. Деякі кулінари радять додавати до таких страв трохи цукру, який нейтралізує сіль.

Водії, беріть на замітку: ТОП-7 способів економити бензин

вівторок, 16 вересень 2025, 18:30

В умовах зростання цін на пальне багато водіїв шукають способи економити бензин і зменшити витрати на авто. Експерти з автомобільної галузі радять дотримуватися кількох простих правил, передають Патріоти України. Агресивне прискорення і різке гальмуван...

Фінансові пастки вдома: ТОП-5 помилок, які відлякують гроші

вівторок, 16 вересень 2025, 16:56

Багато українців відчувають, що гроші швидко "витікають" з дому. Астрологи та фахівці з фінансової психології кажуть, що причина часто криється в простих, але поширених помилках, які відлякують багатство, передають Патріоти України. Коли в домі панує б...