Все дуже просто! Як урятувати пересолений суп чи відварене м’ясо

У кожної господині іноді трапляється не дуже приємна ситуація - пересолений суп чи м’ясо, передають Патріоти України.

Якщо кулінар перестарався із додаванням солі в страву, то це не означає, що вона безнадійно зіпсована.

Врятувати суп чи відварене м’ясо можна. Для цього є хитрощі, якими користуються досвідчені кулінари.

Подробиці

Якщо ви пересолили суп, використайте крупу. Наприклад, перловку чи рис. Крупу кладуть у пакетик та варять страву ще 5 хвилин. Інгредієнт добре забирає сіль.

Невелику кількість каші треба насипати в марлю й зав’язати її вузликом.

Є ще один спосіб, який можна використати, аби не виливати пересолений суп. У страву необхідно покласти шматочок житнього хліба.

Також зайву сіль зі страви може «витягнути» картопля. У суп потрібно додати 1-2 картоплини.

Для видалення зайвої солі із відвареного м’яса є такий варіант. М’ясо відокремлюють від кісток і кладуть у соус зі сметани або вершків на 5-10 хвилин.

Якщо ви пересолили котлети — не біда. Деякі кулінари радять додавати до таких страв трохи цукру, який нейтралізує сіль.

Секрет досвідчених господинь! Як смачно засолити сало, щоб тануло у роті

четвер, 16 травень 2024, 6:08

Один з найпопулярніших в Україні та культових продуктів усіх часів – сало. Сало – корисний, насичений вітамінами та мікроелементами продукт. Сало містить насичені жирні кислоти, у тому числі олеїнову, лінолеву та інші:. Все вищезгадане впливає на кисл...

Обережно, небезпека поруч: Як розпізнати психопатку. Серед жінок виявити діагноз набагато складніше, підкреслюють фахівці

четвер, 16 травень 2024, 5:40

Фахівці підкреслюють, що іноді складно впізнати психопатію в людині, особливо в жінок. Проте вважається, що знайдено ключову рису, яка сприятиме розпізнаванню потенційних носіїв діагнозу, повідомляє IFLScience. . Команда з Університету Нью-Мексико в А...