Все дуже просто! Корисні поради щодо вибору стиглої та солодкої дині

Під час вибору стиглої і солодкої дині у багатьох людей виникають певні труднощі. Щоб надалі з таким не зіштовхуватися, потрібно знати, на що звертати увагу, передають Патріоти України.

Як обрати смачну диню

Перше, на що слід звертати увагу під час вибору дині — це плід. Він не повинен мати ніяких пошкоджень, цвілі і тріщин. На дині може бути невелика кругла пляма, яка свідчить про те, що цим місцем плід лежав на землі.

Звертати увагу необхідно також і на плодоніжку, яка має бути сухою. Місце кріплення квітки має бути м'яким.

Колір шкірки не повинен бути блискучим або тьмяним, оскільки це ознака незрілої або зіпсованої дині. Шкірка солодкого і стиглого плода буде матовою, гладкою.

Під час придбання диню потрібно взяти до рук. Зрілий плід має бути трохи важким. Якщо шкірка тверда, то диня недозріла. Стиглий плід має насичений смак і запах.

Переконатися у тому, що диня стигла, можна трохи грюкнувши по ній долонею. У стиглої дині буде глухий звук.

Яку диню брати не варто

Диня може бути гарною і запашною на вигляд, а всередині поганою. Існує кілька ознак, які вкажуть на те, що диню не можна брати:

  • наявність мікротріщин;
  • чистий або брудний плід;
  • розрізана диня;
  • багато поздовжніх жилок.
Не рекомендується купувати дині, які продають біля дороги, тому що вони вбирають у себе багато токсичних речовин. Диня не повинна лежати на землі, а лише на спеціальному піддоні.

Як зберігати диню

Якщо диню потрібно зберігати довго, то після придбання її необхідно промити теплою водою. Якщо на дині є забруднені місця, то їх бажано помити з милом і висушити.

Власне плід бажано зберігати у темних і прохолодних місцях — у підвалі або льоху. Найкраще підвісити диню у сітці, але таким чином, щоб вузли не пошкодили шкіру. Такий спосіб дозволяє зберігати диню протягом 5-6 днів. Зберігати плід у холодильнику не рекомендується.

У жодному разі не варто зберігати диню у розрізаному вигляді за кімнатної температури.

Чим корисна диня

У дині багато корисних вітамінів і мінералів. Крім того, плоди містять антиоксиданти і бета-каротин, які перешкоджають розвитку цілого ряду захворювань. Фолієва кислота у дині допомагає покращувати пам'ять і метаболізм, а також сприяє швидкому розщепленню білків, жирів і вуглеводів.

Попри свою користь, плід має протипоказання. Зокрема, диню не рекомендується їсти тим у кого:

  • гастрит;
  • виразка шлунку.

Вагітним жінкам і тим, які годують грудьми, також не рекомендується їсти диню. Для отримання максимальної користі необхідно їсти плоди у проміжках між основними прийманнями їжі.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...