Все дуже просто! Легкі апельсинові трубочки з хрусткого тіста - відмовитися неможливо


Щоб спекти ці трубочки вам також не буде потрібно ні складних маніпуляцій, ні багатьох годин часу, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 250 г цукрового піску
  • 65 г пшеничного борошна
  • 125 г апельсинового соку
  • цедра від половини апельсина
  • 125 г вершкового масла

Як зробити хрустке тісто

Вершкове масло треба обов’язково розтопити. Для цього його треба нагріти на повільному вогні до рідкого стану, почекати поки масло охолоне до кімнатної температури і злити, прагнучи залишити в сотейнику всі білі пластівці.

У мисці змішайте просіяне борошно з цукровим піском. Додайте апельсиновий сік, цедру апельсина і топлене масло.

Всі компоненти ретельно перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси.

Готове тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник, як мінімум на 8 годин.

Як спекти апельсинові трубочки

Добре охолоджене тісто дістаньте з холодильника і викладіть на застелене пергаментом або силіконовим килимком деко, розмазуючи шпателем у вигляді прямокутних пластин 15 х 7 см. З вказаної в рецепті кількості продуктів у вас вийде 25 таких прямокутників.

Деко з пластинками тесту поставте в духовку, попередньо нагріту до 180 ° C.

Час, необхідний для випічки, буде залежати від вашої духовки. Орієнтуйтеся за кольором тіста. Пластинки повинні стати золотистими. Як тільки це відбудеться, виймайте деко з духовки і через хвилину проведіть кондитерським шпателем між пластинками і пергаментом, відліплюючи їх.

Знову поставте деко в гарячу духовку на 20 секунд, щоб повернути пластинкам необхідну гнучкість.

Як надати випічці форму трубочок

Спечені пластинки необхідно обгорнути навколо дерев’яної палички або металевої трубки будь-якого діаметру. Мені зручно закручувати відразу три пластинки. Але ви можете робити це і якось інакше.

Готові трубочки обережно покладіть на робочу поверхню, дайте їм охолонути протягом хвилини, і тільки тепер можна вийняти палички, на які вони накручені. Робіть це дуже обережно, тому що печиво виходить дуже крихким.

Дочекайтеся повного остигання готових трубочок і можете подавати їх до чого завгодно, Вони відмінно доповнять ванільне морозиво, міцну каву, чашку гарячого шоколаду або келих червоного вина.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Це може здивувати! Як знежирені продукти провокують целюліт

четвер, 25 грудень 2025, 18:47

Попри популярність дієт, що базуються на продуктах з маркуванням "0% жиру", сучасні дослідження в галузі нутриціології та дерматології дедалі частіше вказують на зворотний ефект. Відмова від корисних жирів на користь знежирених аналогів не лише не допо...