Все дуже просто! Молода картопля в духовці - таку смачну страву ви ще не готували

Рецепт молодої запеченої картоплі в духовці. Блюдо виходить ароматним, ситним, смачним, а готувати дуже просто, передають Патріоти України.

Інгредієнт

  • Картопля — 1 кг.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Масло вершкове — 50 грамів
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Приправа до картоплі — 1 ч. л.
  • Часник — 2 зубки
  • Зелень кропу і петрушки — 15 грамів

Приготування

1. Картоплю середньої величини очищаємо, промиваємо, перекладаємо в каструлю, додаємо сіль і заливаємо окропом. Ставимо на вогонь і з моменту закипання проварюємо протягом 7 хвилин.

2. Зливаємо воду, вливаємо рослинну олію, додаємо сіль, і приправу до картоплі, накриваємо каструлю кришкою і ретельно струшуємо картоплю з приправами.

3. Перекладаємо картоплю в форму для запікання, і ставимо запікатися в розігріту духовку до 200 градусів на 35-40 хвилин.

4. Готуємо заправку. Дрібно подрібнюємо зелень петрушки і кропу, перекладаємо до розтопленого вершкового масла, сюди ж пропускаємо через прес часник, і добре перемішуємо. Готову картоплю поливаємо заправкою і подаємо на стіл!

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Бережіться! Недосипання може вбити - ось яку смертельну хворобу воно провокує

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 13:07

У "сов" вищий індекс маси тіла, ширша талія, більше прихованого жиру в організмі і майже на 50% вищий за ризик розвитку діабету 2 типу, ніж у тих, хто лягає спати раніше. Це випливає з нового дослідження, яке було представлене на щорічних зборах Європе...

Це не випадковість! Вчені пояснили, чому одна мелодія може звучати в голові годинами

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 12:35

Майже кожен стикався з ситуацією, коли якась пісня не виходить із голови, повторюючись знову і знову. Цей феномен має наукову назву - "неусвідомлене музичне уявлення", або, як його частіше називають на Заході, «вушний хробак» (earworm), передають Патрі...