Оселедець в такому
маринаді виходить дуже смачним. Та й сам маринад настільки апетитний, що
його теж їдять із задоволенням, передають Патріоти України.
Оселедець легко готується і чудово поєднується із картопляним гарніром. Просто ідеальне поєднання смаків.
Необхідні продукти:
1 кілограм філе оселедця
100 мілілітрів рослинної олії
2 столові ложки томатної пасти
пів чайної ложки чорного перцю
пів чайної ложки червоного перцю
3 цибулини
1 столова ложка оцту 9%
1 столова ложка солі
2 столові ложки цукру
Починаємо приготування:
У
каструлю наливаємо рослинну олію, додаємо сіль, цукор, чорний перець,
червоний перець і оцет. Туди ж кладемо томатну пасту, все добре
перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо на повільному вогні до кипіння.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо в глибоку миску і заливаємо гарячим соусом, перемішуємо.
Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками.
Беремо
форму. На дно викладаємо цибулю з маринадом, слідом шар оселедця, потім
знову цибулю і так до тих пір, поки всі компоненти не закінчаться.
Важливо! Останній шар робимо з цибулі!
Заготівлю накриваємо
кришкою і відправляємо в холодне місце. У такому вигляді залишаємо
мінімум на 12 годин. Готову страву подаємо до столу.
23 лютого (8 березня за старим стилем) вірян відзначають день пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського. Крім того відзначається Тиждень м'ясопусний, про Страшний суд. За юліанським календарем - день пам'яті преподобного Прохора, чудотв...
Кошмари, які іноді здаються випадковими, можуть бути сигналами нашого організму про приховані проблеми зі здоров’ям. Вони здатні попереджати про початок серйозних захворювань ще до появи очевидних симптомів. Експерти радять звертати увагу на характер с...