Все дуже просто! Скільки води потрібно пити в день - науковець вивів просту формулу

Існує всім відома формула, що кожній людині треба випивати по 8 склянок чистої води протягом дня. Але вчений доктор Стюарт Гелловей, доцент кафедри фізіології, фізичних вправ і харчування в Університеті Стірлінга пропонує простий, але науково обґрунтований спосіб визначити, чи достатньо ви п’єте води, передають Патріоти України

Доктор Стюарт Гелловей спростував ідею про те, що більшу кількість рідини корисніше отримувати з води. Його дослідження показало, що низка напоїв, у тому числі діуретики, такі як пиво та розчинна кава, не стимулюють жодних додаткових втрат рідини, ніж вода, якщо їх вживати у нормальних кількостях, пише Science Focus.

Але ніхто не може точно сказати, скільки кожному потрібно пити, оскільки всі ми маємо різні тіла, дієти та рівні активності, не кажучи вже про різні середовища (жарке, сухе, вологе тощо). Більшість людей можуть визначити, чи їм потрібно більше води, тому що вони відчувають спрагу, хоча це бажання зменшується в старості. Якщо ви сумніваєтеся, для більшості дорослих кількість відвідувань туалету може бути потенційно корисним посібником для адекватної гідратації, каже Гелловей.

"Це враховує відмінності у втратах рідини через навколишнє середовище або рівень активності, а також коливання споживання рідини. Приблизним емпіричним правилом було б чотири-шість візитів до туалету, щоб пописати протягом звичайного дня, якщо це адекватно відповідає вашим потребам у воді", – пояснює вчений.

Понад шість походів до туалету означають, що ви переборщили, тоді як менш як чотири означає, що вам, мабуть, потрібно більше пити.

"Цей підхід може мати деякі недоліки, наприклад вплив будь-яких змін у функції нирок з віком, певних ліків або різних складів напоїв, які впливають на концентрацію та об’єм сечі. Тож це приблизне емпіричне правило, а не точний посібник", – попереджає він. Колір сечі також важливий, з подібними застереженнями, каже він: "Щоб отримати найкращу ідею, не покладайтеся на один маркер, а оцінюйте за допомогою комбінації".

Лише спробуйте! Ароматне м’ясо по-тайськи, що тане в роті

неділя, 18 серпень 2024, 19:00

Якщо ви хочете приготувати оригінально м’ясо до гарніру, то пропонуємо вам цей рецепт. Смак вразить овочевими нотками та ніжністю м’ясних волокон, передають Патріоти України. Інгредієнти:М’ясо – 0,5 кг.Цибуля – 2 шт.Болгарський перець – 1 шт.Огірки сві...

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...