Все дуже просто! ТОП-7 дрібних звичок, які суттєво покращать ваше здоров'я

Вести здоровий спосіб життя легше, ніж ви думаєте. Ви можете впровадити декілька звичок, які не стосуються ані дієт, ані спорту, але матимуть позитивний вплив на ваше самопочуття, передають Патріоти України.

Ці звички прості, доступні та здатні миттєво покращити ваше здоров’я. Спробуйте їх, і ваш організм буде вам вдячний, наголошує eatthis.com.

Частіше усміхайтеся

Науковці стверджують, що люди, які більше усміхаються, живуть довше, рідше хворіють і краще переживають життєві труднощі. Важливо не ігнорувати реальність, а знаходити приводи для радості. Обирайте діяльність, яка приносить вам задоволення, проводьте час із людьми, які роблять вас щасливішими, і шукайте позитив навіть у дрібницях. Усмішка змінює ваше ставлення до життя.

Будьте вдячні

Згідно з дослідженнями, практика вдячності має потужний позитивний вплив на фізичний та психічний стан. Заведіть звичку вести щоденник вдячності: щовечора записуйте кілька речей, за які ви вдячні, і чому. Окрім того, не забувайте дякувати людям, які відіграли важливу роль у вашому житті – їм це буде приємно, а вам – корисно.

Практикуйте усвідомленість

Стрес є надзвичайно шкідливим для загального стану здоров'я. Приділіть декілька хвилин щоденно для медитації, прогулянки або просто усамітнення з власними думками. Уважність допомагає зменшити напруження та відновити енергію.

Проводьте час з хорошими людьми

Дослідження, що тривало майже 80 років в Гарварді, показало, що найважливішим фактором для щастя та здоров'я є ваші стосунки. Важлива не кількість друзів, а їхня якість. Налагоджуйте стосунки з тими, хто підтримує вас і допомагає вам бути кращою версією себе.

Отримуйте природне сонячне світло

Хоча ми всі знаємо про небезпеку надмірної дії сонця, помірковані дози світла корисні. Всього кілька хвилин на день під сонячними променями можуть забезпечити вам вітамін D, необхідний для здорових кісток, гарного сну та гормонального балансу. Головне – використовуйте сонцезахисний крем.

Мінімізуйте час з гаджетами

Середньостатистичний американець проводить більше п'яти годин щодня за своїм смартфоном. Але, згідно з дослідженнями, тривалий час перед екраном може спричинити стрес, тривогу, депресію та проблеми зі сном. Навчіться жити поза екраном: насолоджуйтеся реальними моментами, будьте присутні з близькими, а не з телефоном у руках.

Навчіться правильно дихати

Щодня ми робимо близько 22 000 вдихів. Проте багато людей дихають неправильно, що призводить до напруження м'язів і поверхневого дихання. Правильне дихання через ніс, використання діафрагми та грудної клітки може допомогти зняти стрес, підвищити енергію та поліпшити загальне самопочуття.

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...

Вчені розкрили зв'язок між віком батька і здоров'ям дитини: Ось коли ризики максимальні

неділя, 18 серпень 2024, 13:45

Зріле батьківство стає все популярнішим. Однак вчені вкотре говорять про те, що це має свої наслідки, й ризики є не лише для вагітності у старшому віці жінки, передають Патріоти України. Нове дослідження показує, що якщо майбутній батько вже у віці 50 ...