Підвищений цукор у крові - небезпечний симптом. Він не тільки впливає на загальне самопочуття, а й призводить до серйозних і частіше незворотних ускладнень організму. При цьому, щоби швидко знизити рівень цукру у крові, не обов'язково вдаватися до медичних препаратів. Медики виділяють ряд продуктів, вживаючи які, можна досягти помітного і швидкого зниження рівня цукру у крові, зазначають Патріоти України.
Серед таких корисних та смачних продуктів виділяється мигдаль. Такого висновку дійшли вчені з Нової Зеландії, досліджуючи характер харчування та показники крові сотні піддослідних пацієнтів. Учасники досвіду щодня з'їдали щонайменше 40 грамів сирого мигдалю або солодкого печива. Причому на частку цих продуктів припадало близько 10% денної кількості споживаних ними калорій.
Учасники експерименту їли печиво або мигдаль за 2 години після звичайного сніданку. При цьому вони вимірювали рівень цукру в крові перед цим прийомом їжі і потім через 15-30 хвилин після нього. У результаті з'ясувалося, що рівень цукру в крові був набагато нижчим у тих учасників експерименту, які їли мигдаль. Причому він падав уже за 15 хвилин після вживання мигдалю.
До речі, крім такої безцінної якості, мигдаль також багатий на вітаміни А, С, Е та групу вітамінів В. Крім того, він містить кальцій, калій, марганець, цинк, залізо, а також багато амінокислот, що робить його справжнім джерелом корисних речовин.
Якщо їсти яблука щодня, це загалом позитивно впливає на організм, але є й деякі моменти, на які варто звернути увагу, передають Патріоти України. 1–2 яблука на день — цілком безпечна й корисна звичка для більшості людей. Хочеш — можу порівняти яблука з...
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...