Все дуже просто! Зробіть підливу до м’яса такою ж смачною, як у ресторані

Як би не запевняли багато хто, що домашня кухня найкраща, але часом м’ясо з підливою, яке подають у звичайній їдальні, здатне просто звести з розуму. Повторити рецепт на кухні вдається не кожній господині і не завжди. Розповідаємо, у чому секрет.

Нам знадобляться:

  • свинина або яловичина – 700 г;
  • вода – 700 мл;
  • середня цибулина – 2 шт.;
  • томатна паста — 1 ст. л.;
  • борошно пшеничне – 1,5 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений і перець горошком до смаку;
  • цукор – 1/3 ч. л.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • олія — 2 столові ложки.

Як готувати

Готувати м’ясо та підливу найкраще в сковороді чи сотейнику. На все потрібно десь 1,5 години часу.

М’ясо потрібно нарізати кубиками середньої величини, після чого обсмажити на олії та на великому вогні.

Після того, як випарується вся волога, потрібно зняти м’ясо і перекласти його в казан на слабкий вогонь.

Почищену та нарізану кубиками цибулю потрібно обсмажити до золотистого кольору, посипаючи її цукром.

Потім цибуля вирушає до м’яса, заливається водою і накривається кришкою. Готувати м’ясо потрібно періодично помішуючи.

Як тільки закипить бульйон, потрібно 3 ополоники відлити в окремий посуд.

Далі. На розігріту сковороду покладіть вершкове масло, борошно і обсмажте її, перемішуючи до появи золотистого відтінку, але не до коричневого кольору.

Потім вилити сюди м’ясний бульйон, продовжуючи перемішувати і не знімаючи з вогню. Соус повинен вийти однорідним.

Після цього вилийте суміш у казан з м’ясом і добре все перемішайте.

Додайте сіль та спеції, а також томатну пасту.

Продовжуйте тушкувати до готовності м’яса – 40 хвилин для свинини або 1 годину для яловичини.

Смачного!

Висновки по літній кампанії

середа, 3 вересень 2025, 18:44

Зараз той випадок, коли розвивається «інерційний сценарій»:. 1. Рашистам, з одного боку, не вдалося реалізувати проголошені і розпіарені амбітні цілі «лєтнєго наступлєнія». Але заспокоюватись «втратою лише 1% території» — злочинне недбальство. Бо бульд...

Ефект здивує! Одна маленька зміна у харчуванні може сповільнити старіння

середа, 3 вересень 2025, 18:44

Дослідники зі США виявили, що обмеження споживання амінокислоти ізолейцину здатне суттєво впливати на процеси старіння та покращувати стан здоров’я. Експеримент показав, що у мишей, чий раціон містив менше ізолейцину, тривалість життя зросла, а показни...