Консервація овочів - це чудовий спосіб зберігання їжі на тривалий термін. У такий спосіб можна заготовити чимало смакот на зиму, передають Патріоти України.
Практичний кожен рецепт маринування огірків та помідорів закінчується тим, що банки потрібно перевертати. Разом зі Smachnonews розповімо, навіщо це потрібно і чи можна уникнути цього процесу.
При теплій стерилізації продукту в банку гарячий вміст створює пар, що витікає. Якщо банку закрити, перевернути і залишити в такому положенні для охолодження, створюється вакуум. Вакуумне ущільнення допомагає забезпечити герметичність та тривалий термін зберігання консервів.
Цього робити не потрібно, коли банки закриваються гвинтовими кришками, не слід перевертати. Перевертання потрібне лише тим місткостям, які закриваються ключем для консервації.
Все залежить від типу консервації, але можна діяти за однаковою схемою. Перевернуті банки оберніть ковдрою і залиште при кімнатній температурі на 1 – 2 дні, після цього приберіть. Ідеальне місце для зберігання огірків та помідорів – це льох чи інше прохолодне та темне приміщення.
Щоб відштовхнути від себе людей, не обов’язково когось ображати. Іноді достатньо кількох слів, сказаних без роздумів. Начебто нічого особливого — а все ж таки вони залишаються у голові співрозмовника надовго. Психологія показує, що саме на перший погля...
Дитячий психолог та тренерка з виховання Рім Рауда поділилася п’ятьма фразами, яких батьки повинні уникати, якщо прагнуть мати слухняних і емоційно врівноважених дітей, передають Патріоти України. Після років досліджень і власного батьківського досвіду...