Консервація овочів - це чудовий спосіб зберігання їжі на тривалий термін. У такий спосіб можна заготовити чимало смакот на зиму, передають Патріоти України.
Практичний кожен рецепт маринування огірків та помідорів закінчується тим, що банки потрібно перевертати. Разом зі Smachnonews розповімо, навіщо це потрібно і чи можна уникнути цього процесу.
При теплій стерилізації продукту в банку гарячий вміст створює пар, що витікає. Якщо банку закрити, перевернути і залишити в такому положенні для охолодження, створюється вакуум. Вакуумне ущільнення допомагає забезпечити герметичність та тривалий термін зберігання консервів.
Цього робити не потрібно, коли банки закриваються гвинтовими кришками, не слід перевертати. Перевертання потрібне лише тим місткостям, які закриваються ключем для консервації.
Все залежить від типу консервації, але можна діяти за однаковою схемою. Перевернуті банки оберніть ковдрою і залиште при кімнатній температурі на 1 – 2 дні, після цього приберіть. Ідеальне місце для зберігання огірків та помідорів – це льох чи інше прохолодне та темне приміщення.
Багато людей роками намагаються скинути зайву вагу, але прогрес часто зупиняється. Причина не лише у ледачому способі життя - дослідники виділяють кілька звичок, які підривають ефект дієт і тренувань, передають Патріоти України. ТОП-7 помилок, які зава...
Вчені виявили, що екстракт зеленого чаю активує гени, що прискорюють обмін речовин. Це означає, що цукор із десертів і швидких перекусів перетворюється на енергію, а не відкладається у вигляді жиру, передають Патріоти України. Дослідники пояснюють: акт...