
Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України.
Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. Але і цьому можна зарадити. Є кілька способів спростити завдання, і один із них який полягає в тому, щоб додати один інгредієнт у воду під час варіння яєць, пише OBOZ.UA.
Усе, що вам потрібно, це одна чайна ложка харчової соди – фантастичного універсального інгредієнта, і варені яйця будуть чиститися набагато легше. Просто додайте його у воду, коли яйця варяться.
За словами кулінарних професіоналів, це навіть підтверджено наукою. Вони кажуть, що додавання харчової соди до води підвищує її рівень pH, а також pH яєчних білків.
Свіжі яйця мають рівень pH на нижній межі шкали, який підвищується протягом кількох днів, якщо зберігати яйця в холодильнику. Вищий pH старіших яєць дозволяє білкам відділятися від внутрішньої оболонки шкаралупи, що полегшує їх очищення. Тому додавання харчової соди в киплячу воду з яйцями має на меті досягти того ж результату.
Ще один крок, який ви можете зробити, щоб легко очистити варені яйця, – це переконатися, що ви добре занурюєте їх у холодну воду після приготування. 10 хвилин має бути достатньо, але переконайтеся, що вода крижана, щоб спосіб був ефективним.
Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...
Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...