
Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України.
Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. Але і цьому можна зарадити. Є кілька способів спростити завдання, і один із них який полягає в тому, щоб додати один інгредієнт у воду під час варіння яєць, пише OBOZ.UA.
Усе, що вам потрібно, це одна чайна ложка харчової соди – фантастичного універсального інгредієнта, і варені яйця будуть чиститися набагато легше. Просто додайте його у воду, коли яйця варяться.
За словами кулінарних професіоналів, це навіть підтверджено наукою. Вони кажуть, що додавання харчової соди до води підвищує її рівень pH, а також pH яєчних білків.
Свіжі яйця мають рівень pH на нижній межі шкали, який підвищується протягом кількох днів, якщо зберігати яйця в холодильнику. Вищий pH старіших яєць дозволяє білкам відділятися від внутрішньої оболонки шкаралупи, що полегшує їх очищення. Тому додавання харчової соди в киплячу воду з яйцями має на меті досягти того ж результату.
Ще один крок, який ви можете зробити, щоб легко очистити варені яйця, – це переконатися, що ви добре занурюєте їх у холодну воду після приготування. 10 хвилин має бути достатньо, але переконайтеся, що вода крижана, щоб спосіб був ефективним.
Додавання риби до раціону є одним із найефективніших способів підтримати здоров’я серцево-судинної та нервової систем. Проте, як зазначають дієтологи, не всі види риби однаково корисні. Деякі містять вищі дози необхідних поживних речовин, як-от омега-3...
Приємне передчуття від подорожі може зіпсувати одна проста неприємність - неправильно вибране місце в літаку. Але як не помилитись, резервуючи за собою сидіння, передають Патріоти України. Видання Express звернулось до тревел-експертів з питанням, яке ...