
Коли справа доходить до прибирання кухні, переконайтеся, що шафи витерті, холодильник продезінфіковано та мийка чиста — це очевидні кроки, але не забудьте про місце, де ховається бруд та жир — злив кухонної раковини, пише southernliving.com, передають Патріоти України.
Кажуть, що мийка брудніша за унітаз, адже у цій зоні через залишки їжі створюється середа, сприйнятлива для таких бактерій, як кишкова паличка та сальмонела, тому важливо підтримувати її в чистоті, щоб ваш посуд мився в чистому місці.
Найпростішим і найприроднішим варіантом є використання харчової соди та оцту для очищення зливу кухонної раковини, але їх не слід використовувати разом.
Це поширена помилка, але харчова сода та оцет у поєднанні фактично нейтралізують один одного. Тож вони насправді нічого не роблять, коли їх об’єднати. Замість використання харчової соди та оцту разом, варто використовувати одне, а потім інше. Почніть з того, що насипте близько половини чашки харчової соди в каналізацію. Також слід додати трохи мийного засобу для посуду. Залиште на п’ять хвилин і змийте гарячою водою. Потім вилийте чашку оцту в каналізацію. Обидва вони допоможуть очистити та дезодорувати злив раковини.
Якщо злив мийки засмічений і ви хочете його прочистити, перш ніж викликати сантехніка, можете спробувати ферментний очисник або окріп. Обидва можуть бути корисними для очищення незначних засмічень.
Магазинні очищувачі стоків і засоби для усунення засмічень можуть бути дуже важкими для труб, тому варто спочатку спробувати прості, більш природні методи, перш ніж переходити до магазинних засобів.
Конденсат у холодильнику - поширена проблема, яка не лише псує продукти, а й може стати причиною неприємного запаху або розвитку цвілі. Основна причина - надмірна волога всередині камери та порушення циркуляції холодного повітря, передають Патріоти Укр...
З настанням холодів важливо підготувати свій автомобіль до низьких температур та слизьких доріг. Невелика профілактика допоможе уникнути поломок і зробить поїздки безпечнішими, передають Патріоти України.