При високому рівні холестерину необхідно ввести певні зміни у своєму звичному способі життя. Зокрема, варто зосередитись на регулярних фізичних навантаженнях, здорових напоях та правильному харчуванні, яке може допомогти знизити холестерин, передають Патріоти України.
Разом з тим, просте коригування раціону не означає голодування, а полягає в тому, щоб зробити більш здорові вибори в їжі та розумно підходити до перекусів. Яка їжа дозволить вам підтримувати відчуття ситості та водночас знижувати рівень холестерину, розповіли в Eat This, Not That.
Авокадо зі скибочкою цілозернового хліба
Авокадо містить мононенасичені жири, які допомагають знижувати рівень поганого холестерину (ЛПНЩ). Якщо поєднати його з тостами з цільнозернового хліба, ви отримаєте корисний перекус, адже цільнозернові продукти містять клітковину, яка сприяє виведенню холестерину з організму.
Вівсяна каша з оливковою олією та корицею
Оливкова олія та вівсянка — це чудове поєднання, яке може знижувати високий рівень холестерину. Вівсянка містить розчинну клітковину, яка допомагає виводити холестерин, а оливкова олія покращує ліпідний профіль, знижуючи рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) і підвищуючи "хороший" (ЛПВЩ).
Крім того, ви можете додати трохи кориці для покращення смаку, а також для додаткового зниження рівня холестерину. Це особливо корисно, якщо ви маєте діабет 2 типу.
Смузі з овочів, ягід, насіння чіа або насіння льону
Для зниження рівня холестерину додайте до свого раціону смузі на основі овочів та ягід, оскільки вони містять розчинну клітковину, яка допомагає виводити холестерин з організму. Для цього відмінно підходять ягоди та шпинат, які є джерелом антиоксидантів, а також насіння чіа та льону, що також допомагають знижувати рівень "поганого" холестерину завдяки своїй клітковині, що перешкоджає його всмоктуванню.
Морква з хумусом
Якщо хочете зробити моркву ще смачнішою, спробуйте занурити її в хумус — це не тільки смачно, але й корисно. Оскільки хумус, виготовлений з нуту, цей продукт містить клітковину, яка знижує високий рівень холестерину. Для різноманіття можна використовувати й інші овочі, такі як селеру, броколі чи цвітну капусту, створюючи смачну та здорову закуску.
Кардіолог попередив: два поширені продукти можуть повільно нас убивати, а більшість людей навіть не підозрюють, що щодня вживають їх у своєму раціоні. Про це пише Ukrhealth, передають Патріоти України. Лікар Ауреліо Рохас, відомий у TikTok під ім’ям @d...
Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...