При високому рівні холестерину необхідно ввести певні зміни у своєму звичному способі життя. Зокрема, варто зосередитись на регулярних фізичних навантаженнях, здорових напоях та правильному харчуванні, яке може допомогти знизити холестерин, передають Патріоти України.
Разом з тим, просте коригування раціону не означає голодування, а полягає в тому, щоб зробити більш здорові вибори в їжі та розумно підходити до перекусів. Яка їжа дозволить вам підтримувати відчуття ситості та водночас знижувати рівень холестерину, розповіли в Eat This, Not That.
Авокадо зі скибочкою цілозернового хліба
Авокадо містить мононенасичені жири, які допомагають знижувати рівень поганого холестерину (ЛПНЩ). Якщо поєднати його з тостами з цільнозернового хліба, ви отримаєте корисний перекус, адже цільнозернові продукти містять клітковину, яка сприяє виведенню холестерину з організму.
Вівсяна каша з оливковою олією та корицею
Оливкова олія та вівсянка — це чудове поєднання, яке може знижувати високий рівень холестерину. Вівсянка містить розчинну клітковину, яка допомагає виводити холестерин, а оливкова олія покращує ліпідний профіль, знижуючи рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) і підвищуючи "хороший" (ЛПВЩ).
Крім того, ви можете додати трохи кориці для покращення смаку, а також для додаткового зниження рівня холестерину. Це особливо корисно, якщо ви маєте діабет 2 типу.
Смузі з овочів, ягід, насіння чіа або насіння льону
Для зниження рівня холестерину додайте до свого раціону смузі на основі овочів та ягід, оскільки вони містять розчинну клітковину, яка допомагає виводити холестерин з організму. Для цього відмінно підходять ягоди та шпинат, які є джерелом антиоксидантів, а також насіння чіа та льону, що також допомагають знижувати рівень "поганого" холестерину завдяки своїй клітковині, що перешкоджає його всмоктуванню.
Морква з хумусом
Якщо хочете зробити моркву ще смачнішою, спробуйте занурити її в хумус — це не тільки смачно, але й корисно. Оскільки хумус, виготовлений з нуту, цей продукт містить клітковину, яка знижує високий рівень холестерину. Для різноманіття можна використовувати й інші овочі, такі як селеру, броколі чи цвітну капусту, створюючи смачну та здорову закуску.
Кишечник виявився значно важливішим для нашого здоров’я та довголіття, ніж вважалося раніше. Дослідження, опубліковане в журналі Aging-US, показало: мікробіом кишечника безпосередньо впливає на сотні вікових змін організму, передають Патріоти України. ...
Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...