Українське застілля неможливо уявити без нарізки ароматного сала. Пропонуємо вам приготувати дуже смачну закуску, яку можна закрити на зиму і насолодитися в будь-який час, передають Патріоти України.
Це сало "П'ятихвилинка", яке дуже швидко готується і при цьому виходить м'яким і ароматним. Таку страву не соромно поставити на святковий стіл, або поласувати в звичайний день з хлібом і цибулею.
Публікуємо два смачних рецепта сала "П'ятихвилинка" - мариноване в банках зі смаком шашлику, і варене в цибулинні.
Інгредієнти:
Сало промити і обсушити серветками, нарізати середніми шматочками. У каструлю викласти всі спеції (окрім лаврового листа і солі), довести до кипіння і варити 5 хвилин. Потім остудити розсіл.
У чисті невеликі банки викласти по гілочці кропу і петрушки, а також по лавровому листку. Із зазначених інгредієнтів вийде 3 банки по 500 мл. Розкласти сало по банках і залити до верху розсолом. Накрити кришками і залишити сало в банці "П'ятихвилинка" на 2 доби.
Потім злити з банок маринад і приготувати новий розсіл з 100 г солі і 1 л води. Довести до кипіння, варити 5 хвилин і остудити. У банки з салом викласти нарізану півкільцями цибулю і зубчики часнику. Залити новим маринадом і залишити сало "П'ятихвилинка" в банках на зиму спочатку в холодильнику на 3 доби, а потім переставити в темне і прохолодне місце.
Для цього рецепта рекомендується взяти сало з м'ясними прожилками - буде ще смачніше.
Інгредієнти:
Лушпиння цибулі промити і викласти в глибоку каструлю, залити водою і варити 10-15 хвилин після закипання. Краще брати чорну каструлю, оскільки біла може забарвитися цибульним настоєм. Сало промити, обсушити серветкою і нарізати шматочками товщиною приблизно 3 см, щоб вони добре проварилися.
У цибульний відвар додати перець горошком, кріп з парасольками і будь-які інші спеції за смаком. У гарячий відвар опустити сало, щоб його повністю покрила рідина. Накрити кришкою, довести до кипіння і варити сало 5 хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити продукт під кришкою, поки він повністю не охолоне. Потім остигле сало відкинути на друшляк і витерти серветками.
Часник дрібно порубати або пропустити через прес, змішати зі свіжомеленим перцем і сіллю. Цією сумішшю обтерти сало з усіх боків. Якщо будете їсти закуску на зиму, то поставте в холодильник хоча б на добу, щоб продукт промаринувався. А якщо закриваєте сало "П'ятихвилинка" на зиму, то розкладіть його в стерилізовані банки і закрийте обробленими кришками
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...