
Відварена картопля в мундирі - важливий інгредієнт багатьох страв. Здається, що приготувати її нескладно - кинув у воду, зачекав і все, передають Патріоти України.
Але тут починається найцікавіше – чищення картоплі. Дуже часто шкірка овочів прилипає до ножа, рук або очищеної м’якоті й начебто нескладний процес перетворюється на метушню із зайвими нервами. Разом з Рixelinform розповімо про швидкий спосіб, що дозволяє очистити варену картоплю всього за 10 секунд.
Картоплю потрібно вимити, зробити поперечний надріз на кожному овочі та покласти в каструлю з водою. Овочі слід відварити до готовності. Незадовго до чищення необхідно набрати в глибоку миску крижану воду і додати туди кубики льоду.
Готову картопля по одній слід швидко перекласти з каструлі в миску крижаною водою, залишаючи кожен у ній на 5 секунд. Тепер можна чистити овочі, просто потягнувши за шкірку з обох боків. Завдяки зробленому заздалегідь надрізу і різкому перепаду температури шкірка буде легко і без особливих зусиль злазити з картоплини. Так ви швидко почистите всю картоплю і не обпечете руки.
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...
Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...