Всього одна склянка цього напою в день вбереже від остеопорозу, виразки, діабету та онкології

Давно відомо, що спеціальне харчування є частиною комплексної терапії при вже наявних захворюваннях. Але мало хто знає, що за допомогою зміни раціону харчування можна уникнути розвитку серйозних патологій, передають Патріоти України.

Ми розповімо про продукт, який може впливати на організм, як з профілактичною, так і з лікувальною метою.

Кефір – продукт, отриманий шляхом ферментації. Користь ферментованих продуктів складно переоцінити. Вони здатні нормалізувати процеси травлення і зміцнити імунітет, але про все по порядку.

Корисний склад кефіру

В одній склянці цього напою міститься в 5 разів більше молочнокислих бактерій, ніж в такій же кількості йогурту. Також в ньому є кальцій, калій, глюкоза, молочна кислота і трохи спиртових сполук.

Шлунково-кишковий тракт

Оскільки склад цього продукту багатий пробіотичними культурами, то логічно припустити, що в першу чергу він корисний при порушеннях роботи травного тракту. Прийом всього однієї склянки кефіру на порожній шлунок перед сном, сприяє зростанню корисної мікрофлори в кишечнику.

Суглоби

Засвоєння кальцію організмом відбувається в присутності вітамінів К2 і Д, які містяться в кефірі, вони збільшують всмоктування елемента кістковою тканиною. Прийом кисломолочного напою середньої жирності перед сном сприяє зниженню ризику виникнення остеопорозу.

Імунітет

Лактобактерії цього кисломолочного продукту мають противірусну та антимікробну активність. Корисні мікроорганізми стимулюють роботу місцевих і загальних факторів імунітету, а також здатні боротися з збудником виразкової хвороби – хелікобактер пілорі.

Цукор і холестерин

Доведено, що вживання кефіру сприяє зниженню рівня глюкози в крові і зменшенню вмісту ліпопротеїдів низької щільності, надлишок яких і провокує утворення бляшок в судинах.

Онкологія

Кефір підвищує активність імунної системи по відношенню до онкологічних захворювань. Стимуляція імунної відповіді відбувається за рахунок синтезу імуноглобулінів, призначення яких – захоплення і знищення пухлинних клітин. Одна склянка кефіру в день – відмінна профілактика раку товстої кишки.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...