Всього один копійчаний засіб - і ручки газової плити знову сяятимуть чистотою: Що роблять досвідчені домогосподарки

Ручки газової плити - це одне з найслабших місць на кухні, адже вони завжди брудняться. Якими б ви не були обережними та акуратними, ручки все одно брудняться. При чому відбувається це миттєво, а от, щоб відмити їх, на жаль, потрібно набагато більше часу. І ми знаємо, як це зробити, передають Патріоти України.

Досвідчені домогосподарки вже давно знайшли чудовий метод збирання на кухні, який працює на 100%, пише портал "Смачно+". Виявляється, нічого складного немає, і потрібно буде лише один мийний засіб.

Чим відмити ручки кухонної плити від жиру та бруду

Добре, якщо знімні ручки, адже так їх очистити буде набагато простіше, проте на тому ж місці це також можна зробити. Можливо, це дуже не дуже зручно, але результат в обох випадках буде. Що ж потрібно робити?

  • 1 варіант — акуратно зніміть ручки та замочіть у розчині господарського мила. Візьміть приблизно дві столові ложки тертого бруска на літр гарячої води. Замочіть ручки на годину чи дві. Після старою зубною щіткою видаліть всі забруднення, промийте водою і просушіть. Потім можна повернути ручки на місце.
  • 2 варіант — ті ж маніпуляції можна виконати і на плиті, якщо ручки не знімаються. У такому разі вам допоможе меланінова губка. Після миття не забудьте витерти всі елементи досуха.

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...