Горох - дуже корисний та поживний компонент для страв. Однак у натуральному вигляді він дуже довго готується та потребує тривалого замочування. Словом, у класичному виконанні це біб для тих, хто має необмежену кількість часу. Але є певні хитрощі, які зроблять горох м'яким всього за 5 хвилин, передають Патріоти України.
З цим простим трюком горох юуде м’яким всього за 5 хвилин після закипання води, а вже за 30 хвилин ви будете мати готову страву. Це зовсімне складно.
Для початку слід промити продукт ретельно — промивати слід доти, доки вода не стане повністю прозорою. Покладіть чистий горох в каструлю з водою, посоліть. Коли горох закипить, почекайте 10 хвилин. Влийте в каструлю ще трохи голодної води — 0,5 чашки буде достатньо. Знову дочекайтесь закипання.
Крім способу варіння з додаванням холодної води, є ще один спосіб, який допоможе зварити горох швидше. Він полягає у додаванні соди. Всипати продукт слід під час варіння гороху, приблизно через 15 хвилин після того, як вода закипить. На 2 літри рідини додаємо половину чайної ложки.
З содою горошини розваряться вже через 5-7 хвилин. Цей спосіб підходить для каші, але може додати специфічного смаку бульйону, тому не варто використовувати його у приготуванні ароматного горохового супу.
Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...
Розумний трюк із двома інгредієнтами допоможе квітам залишатися свіжими, яскравими і цвісти довше, передають Патріоти України. Свіжозрізані квіти — один із найпростіших способів прикрасити дім, але їхня краса часто швидко в’яне. Популярний блогер, що с...