Горох - дуже корисний та поживний компонент для страв. Однак у натуральному вигляді він дуже довго готується та потребує тривалого замочування. Словом, у класичному виконанні це біб для тих, хто має необмежену кількість часу. Але є певні хитрощі, які зроблять горох м'яким всього за 5 хвилин, передають Патріоти України.
З цим простим трюком горох юуде м’яким всього за 5 хвилин після закипання води, а вже за 30 хвилин ви будете мати готову страву. Це зовсімне складно.
Для початку слід промити продукт ретельно — промивати слід доти, доки вода не стане повністю прозорою. Покладіть чистий горох в каструлю з водою, посоліть. Коли горох закипить, почекайте 10 хвилин. Влийте в каструлю ще трохи голодної води — 0,5 чашки буде достатньо. Знову дочекайтесь закипання.
Крім способу варіння з додаванням холодної води, є ще один спосіб, який допоможе зварити горох швидше. Він полягає у додаванні соди. Всипати продукт слід під час варіння гороху, приблизно через 15 хвилин після того, як вода закипить. На 2 літри рідини додаємо половину чайної ложки.
З содою горошини розваряться вже через 5-7 хвилин. Цей спосіб підходить для каші, але може додати специфічного смаку бульйону, тому не варто використовувати його у приготуванні ароматного горохового супу.
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...
Ось перелік груп і конкретних продуктів, від яких варто утриматися або звести до мінімуму влітку, а також пояснення, чому це корисно, передають Патріоти України. Підсумовуючи, у спекотну пору варто виключити або суттєво обмежити:. Натомість обирайте ле...