Всього три питання! Найкоротший тест на IQ покаже, чи ви розумніші за 80% людей на Землі

У мережі з'явився тест на IQ, який викликав бурхливу реакцію у користувачів. Тест має лише три запитання, які нібито можуть показати, що ви розумніші за 80% населення, передають Патріоти України.

Це завдання розробив професор Массачусетського технологічного інституту Шейн Фредерік ще у 2005 році. OBOZREVATEL дізнався в чому суть тесту.

За словами професора, завдання може виявити інтелектуальні можливості людини і показати, чи перевершує ваш інтелект 80% населення світу.

Блогер під ніком @_notjustjosh опублікував у соціальній мережі Tik Tok відео, де розповів про тест. Питання, на перший погляд, легкі, але вони вводять наш мозок в оману.

Три запитання:

  1. Біта з м’ячем разом коштують $1,10, але біта дорожче м’яча на $1. Скільки коштує м’яч?
  2. П’ять машин за п’ять хвилин виготовляють п’ять виробів. Скільки потрібно часу 100 машинам, щоб виготовити 100 виробів?
  3. В озері росте латаття. Щодня число рослин подвоюється. За 48 днів латаття можуть повністю покрити площу озера. Скільки днів потрібно, щоб рослини покрили половину озера?

Інший користувач TikTok Натан Кеннеді опублікував відео, де пояснив питання та надав правильні відповіді.

Якщо ви розв'язали ці завдання так: 10 центів, 100 хвилин і 24 дні, то ви не пройшли тест.

На перше запитання Кеннеді стверджує, що правильна відповідь становить $0,05.

Друге питання – 100 виробів за 5 хвилин.Тому що одна машина робить один виріб за 5 хвилин, а якщо у вас 100 машин, що працюють разом, то кожна з них може створити по одному виробу за такий самий час.

Третє питання – 47 днів. Щодня число латаття збільшується вдвічі. Тому минулого дня буде половина площі від сьогоднішнього. Так, на 47 день озеро буде наполовину повне.

Цей тест розроблений, щоб відвернути увагу людей від їхнього інстинктивного та інтуїтивного мислення, ставлячи підступні запитання.

Візьміть на замітку! Названо кольори в інтер'єрі, які дарують енергію молодості

четвер, 27 червень 2024, 18:56

Як же не помилитись у виборі? До речі, щоб привнести потрібні кольори, не обов'язково робити ремонт, змінюючи шпалери та меблі. Достатньо доповнити інтер'єр новим домашнім текстилем — шторами, диванними подушками, пледами, передають Патріоти України. З...

Це справді працює! Названо спосіб, завдяки якому кухонні рушники стануть білосніжно-білими

четвер, 27 червень 2024, 18:28

Експертка з чистоти Марина Жукова, яка часто дає багато корисних порад з прибирання, поділилася ще одним маленьким секретом, який допоможе господиням впоратися з плямами на кухонних рушниках, передають Патріоти України. «Нещодавно я зіткнулася з тим, щ...