Всього за 20 хвилин! Як приготувати ідеальну запечену картоплю - секрети шеф-кухаря

Американський шеф-кухар Ден Клугер розкрив свій секрет приготування ідеальної картоплі з хрусткою скоринкою. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України.

Шеф розповів, що для приготування страви вам знадобиться всього 20 хвилин. І картоплю попередньо не потрібно варити чи розігрівати олію.

Найкраще, на думку Клугера, підійде молода картопля. Тоді її можна не чистити, а тонка шкірка після запікання буде хрумкою. Секрет отримання хрумкої скоринки — яєчний білок.

Кухар гарно збиває білки, покриває ними цілі картоплини. Потім кухар прибирає надлишок білка, приправляє картоплю сіллю, перцем і будь-якими іншими приправами (найбільше йому подобається подрібнений розмарин і часник) і ставить в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Час приготування може трохи збільшитися, якщо використовувати більшу картоплю. "Якщо ви не можете знайти молоду картоплю, беріть найменшу, яку знайдете, і регулюйте час приготування залежно від цього", - зазначив шеф.

Чому після вечері хочеться солодкого — і як це припинити назавжди

неділя, 17 серпень 2025, 8:12

Ви щойно щільно повечеряли, але все одно тягне до чогось солодкого? Багато людей відчувають таке бажання, і це не дивно. Але чому навіть при повному шлунку організм продовжує вимагати солодощів, передають Патріоти України. Одне з основних пояснень — фе...

Скільки часу має бути між прийомами їжі? Дієтологи розвіюють найпоширеніші міфи

неділя, 17 серпень 2025, 7:50

Скільки годин потрібно чекати між сніданком і обідом? Чи варто перекушувати дрібними порціями або краще дати шлунку перепочити? Відповідь на це питання давно шукають не тільки дієтологи, а й науковці. І ось що вони радять, передають Патріоти України. Д...