Втішний висновок для фанатів напою: Яка кава збільшує тривалість життя - результати дослідження

Дослідники з Південного медичного університету в Гуанчжоу, Китай, з’ясували, що вживання кави може збільшити тривалість життя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

В дослідженні брали участь понад 171 000 учасників протягом 7 років. Результати опубліковані в Annals of Internal Medicine. Дослідження показали, що серед тих, хто обирав несолодку каву, шансів померти було на 16-20% менше, ніж серед тих, хто не пив каву взагалі. А серед тих, хто регулярно додавав до чашки кави одну столову ложку цукру, шанси не померти зросли до 29-31%.

Старша дієтологиня медичного центру Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (США) Дана Елліс Ганнес не вважає такі висновки несподіваними, оскільки є багато даних, які підтверджують, що кава є корисним протизапальним напоєм. «Найкориснішою є чорна кава, тому що вона містить усі корисні поліфеноли й антиоксиданти кави без будь-яких запальних сполук, які можуть бути виявлені в надто великій кількості цукру або вершків», — заявила Ганнес.

Щодо додавання однієї ложки цукру, на думку дієтологині, така кава має такий самий ефект, як кава без цукру, тому що «1 чайна ложка цукру — це дуже мало у всій схемі збалансованого харчування, і ця невелика кількість цукру не призведе до коливання». Дослідниця порекомендувала уважно ставитися до кількості вживаного цукру, якого може бути дуже багато у сильно підсолоджених напоях (деякі незвичайні кавові напої можуть містити від 8 до 12 чайних ложок цукру плюс вершки). Таке споживання цукру, безумовно, підвищує рівень цукру в крові та має серйозні наслідки для здоров’я.Дослідники з Південного медичного університету в Гуанчжоу, Китай, з’ясували, що вживання кави може збільшити тривалість життя.

В дослідженні брали участь понад 171 000 учасників протягом 7 років. Результати опубліковані в Annals of Internal Medicine. Дослідження показали, що серед тих, хто обирав несолодку каву, шансів померти було на 16-20% менше, ніж серед тих, хто не пив каву взагалі. А серед тих, хто регулярно додавав до чашки кави одну столову ложку цукру, шанси не померти зросли до 29-31%.

Старша дієтологиня медичного центру Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (США) Дана Елліс Ганнес не вважає такі висновки несподіваними, оскільки є багато даних, які підтверджують, що кава є корисним протизапальним напоєм. «Найкориснішою є чорна кава, тому що вона містить усі корисні поліфеноли й антиоксиданти кави без будь-яких запальних сполук, які можуть бути виявлені в надто великій кількості цукру або вершків», — заявила Ганнес.

Щодо додавання однієї ложки цукру, на думку дієтологині, така кава має такий самий ефект, як кава без цукру, тому що «1 чайна ложка цукру — це дуже мало у всій схемі збалансованого харчування, і ця невелика кількість цукру не призведе до коливання». Дослідниця порекомендувала уважно ставитися до кількості вживаного цукру, якого може бути дуже багато у сильно підсолоджених напоях (деякі незвичайні кавові напої можуть містити від 8 до 12 чайних ложок цукру плюс вершки). Таке споживання цукру, безумовно, підвищує рівень цукру в крові та має серйозні наслідки для здоров’я.

Перевірте себе! Те, що ви побачите першим на картинці, розкриє ваші приховані бажання

неділя, 5 жовтень 2025, 6:15

Що ви помічаєте на зображенні першим? Виявляється, це може багато розповісти про те, чого вам зараз не вистачає в житті. Можливо, ви прагнете більшої незалежності, нових перспектив або глибоких емоцій. Такі оптичні ілюзії використовують не лише для пер...

Психологічний тест: Що ви помітили першим - яблуко чи обличчя

неділя, 5 жовтень 2025, 5:40

Цей простий візуальний тест допоможе швидко зрозуміти ваш внутрішній стан і погляд на життя. Подивіться на оптичну ілюзію та скажіть, що ви помітили першим: серцевину яблука чи два профілі облич. Важлива саме перша інтуїтивна реакція, передають Патріот...