У кожної української родини є свій рецепт котлет. Відрізняються інгредієнти, пропорції, спосіб приготування. Тож тут, як відзначив кухар Євген Клопотенко, знайти дві однакові на смак страви дуже важко. Точнісінько як із борщем, передають Патріоти України.
Популярний кулінар вирішив поділитися своїм рецептом котлет, які точно здивують справжніх поціновувачів.
Інгредієнти для котлет:
Для соусу:
Приготування:
Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте до смаку сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру та ½ ч. л. цедри лимона.
Візьміть одну ріпчасту цибулю та натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими та більш насиченими за смаком. Вбийте у фарш яйце та дуже добре перемішайте.
Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.
Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками із яблуком, попередньо натертим зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1-2 ст. л. томатної пасти, 50-70 мл води і дрібно порізані 2-3 гілочки петрушки. Додайте до смаку сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.
Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.
Сир — улюблений інгредієнт багатьох страв, від пасти до салатів. Проте нове дослідження Медичного коледжу Бейлора показало: надмірне вживання сиру може суттєво змінювати склад кишкової мікрофлори і підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Вчені...
9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За юліанськии календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсь...