Ви будете приємно вражені! Курячі котлети у духовці з особливим соусом - рецепт від Євгена Клопотенка

У кожної української родини є свій рецепт котлет. Відрізняються інгредієнти, пропорції, спосіб приготування. Тож тут, як відзначив кухар Євген Клопотенко, знайти дві однакові на смак страви дуже важко. Точнісінько як із борщем, передають Патріоти України.

Популярний кулінар вирішив поділитися своїм рецептом котлет, які точно здивують справжніх поціновувачів.

Інгредієнти для котлет:

  • Куряче філе - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цедра лимона - 1/2 ч. л.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Мелений коріандр - 1 ч. л.
  • Панірувальні сухарі - 5 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком

Для соусу:

  • Томат - 1 шт. 
  • Яблуко - 1 шт.
  • Часник - 1 зуб.
  • Томатна паста - 1-2 ст. л.
  • Вода - 50-70 мл  
  • Петрушка - 2-3 гілочки
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте до смаку сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру та ½ ч. л. цедри лимона.

Візьміть одну ріпчасту цибулю та натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими та більш насиченими за смаком. Вбийте у фарш яйце та дуже добре перемішайте.

Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.

Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками із яблуком, попередньо натертим зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1-2 ст. л. томатної пасти, 50-70 мл води і дрібно порізані 2-3 гілочки петрушки. Додайте до смаку сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.

Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.

Господиням на замітку! Що не можна класти до великодного кошика, а що потрібно освятити

субота, 20 квітень 2024, 12:30

Що потрібно покласти у святковий кошик, аби освятити на Великдень, передають Патріоти України. Головне церковне свято — Світле Христове Воскресіння — 2024 року християни Східного обряду будуть святкувати 5 травня. З нагоди свята, напередодні у Велику ...

Це варто знати! ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

субота, 20 квітень 2024, 12:15

Добре, якщо на кухні є мікрохвильова піч. За допомогою цього пристрою можна швидко розігріти їжу, що остигнула. Однак відправляти в мікрохвильову піч можна далеко не всі продукти харчування, передають Патріоти України. На жаль, мало хто з кулінарів зн...