Ви будете приємно вражені! "Наполеон" на пиві та без вершкового масла від Литвинової - новий смак культового торта

Якщо ви любите торт "Наполеон", але не любите готувати, вихід є – можна зробити це частування зовсім по-новому та дуже швидко. Наприклад, додати туди пиво, зробити крем без вершкового масла, від чого смак частування розкриється зовсім по-новому, передають Патріоти України.

Кулінарка Тетяна Литвинова поділилася на своєму YouTube-каналі рецептом незвичного, смачного "Наполеона", який дуже легко готується.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Олія – 200 г
  • Борошно – 200 г
  • Пиво – 50 мл
  • Сіль – дрібка

Крем:

  • Молоко – 1200 мл
  • Борошно пшеничне – 50 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Шоколад білий – 120 г
  • Цукор ванільний – 10 г

Спосіб приготування:

  1. Тісто: просійте 200 г борошна, додайте натерте вершкове масло, сіль та 50 мл пива, добре перемішайте руками, потім перекладіть на дощечку і порубайте ножем.
  2. Руками сформуйте рулет та наріжте кружальцями, скачайте в кульки, присипте трохи борошном та відправте в холодильник на 1 годину.
  3. Після – добре їх розкачайте, щоб вони були дуже тонкими й відправте випікатися на 5-7 хвилин.
  4. Крем: нагрійте у сотейнику молоко.
  5. Збийте два білки та 3 жовтки, додайте цукор й добре збийте, додайте ванільний цукор, знову все перемішайте.
  6. Влийте трохи молока, додайте борошно та крохмаль, все добре перемішайте.
  7. Як тільки молоко закипить – залийте туди тоненькою цівкою готову яєчну суміш й перемішайте до загустіння.
  8. Після – додайте білий шоколад, додайте в готовий крем та накрийте харчовою плівкою.
  9. Збираємо торт: викладіть крем, зверху перший корж та добре придавіть формою, з країв, які залишаться, зробіть посипку на торт.
  10. Готовий десерт можна навіть відразу їсти, але краще поставити його в холодильник на декілька годин.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Медики пояснили, чому від парфумів болить голова

субота, 11 жовтень 2025, 18:30

Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...