У кожному регіоні України існує безліч своїх традиційних страв, які є унікальними в приготуванні. Подорожуючи рідною країною, обов'язково варто куштувати нові й нові страви, щоб доторкнутися до традицій та історії навіть у такий спосіб, зазначають Патріоти України.
Популярний український телеведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін поділився підбіркою приголомшливих українських страв, які потрібно спробувати в різних регіонах України.
Ці страви, крім галушок зі шкварками та грибами, їдять на Полтавщині. Мандрики – українські пампушки або коржики, які готували зі сметани та сиру, пшеничного борошна й яєць.
Батьківщина цієї ситної страви – Дніпропетровщина. Головними інгредієнтами смачного частування є смажене м'ясо та буряковий сік.
"А ось на Житомирщині – фантастичні деруни, особливо в Коростені, столиці цієї страви", – каже ведучий.
"На Слобожанщині варто спробувати товченики – це шматочки м'яса або риби, зварені в бульйоні, з маслом та цибулею", – зазначив телеведучий.
"У Криму я обожнював пробувати бурму, національну кримськотатарську страву у вигляді рулету. Мені припала до душі бурма з гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки. Це дуже смачний та ароматний десерт!" – додав Сенічкін.
Українським автовласникам варто негайно перевірити багажник — відтепер відсутність аптечки, вогнегасника чи знака аварійної зупинки може коштувати не лише штрафу, а й водійського посвідчення або навіть арешту. Про це повідомило видання Uamotors, переда...
Поки на гілочках не з'явилося листя, не проводять обрізання слив, вишень, черешень, персика, аличі, мигдалю і абрикоса. Ці плодові дерева можна обрізати лише тоді, коли вони вийшли зі стану спокою. Якщо ж не прислухатися до цієї поради — пошкодите, пер...