Всі ми звикли їсти класичну піцу з мучного тіста, з сиром, помідорами, ковбасою, м'ясом, соусами й різними спеціями. Але ж не варто забувати, що піца - не тільки смачне, але ще й дуже калорійна старва, тому найкраще робити тісто не з борошна, передають Патріоти України.
Італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився на своєму YouTube-каналі приголомшливим рецептом піци на баклажановому тісті, яку ви з легкістю приготуєте, а також – вона точно не вплине на вашу вагу.
Поради від шеф-кухаря:
Чудовою альтернативою мучному тітсу стане овочеве.
Якщо це наприклад баклажани, їх потрібно помити, нарізати кільцями й на кожному ще зробити сіточку.
Обов'язково потрібно посолити добре овочі й залити водою, щоб "пішла" гіркота.
Інгредієнти:
баклажан – 1 шт.
помідори – 2 шт.
анчоуси – 1 баночка
оливкова олія – 2-4 ст. л.
моцарелла – 100-150 г
сіль – 1 ч. л.
орегано – за смаком
Спосіб приготування:
Помийте овочі, баклажан наріжте кільцями, гострим ножем зробіть сіточку на кожному, перекладіть в миску, присипте добре сіллю, перемішайте й так залиште на хвилин 15-20, щоб пішла вся гіркота.
Помідори наріжте дрібними кубиками.
Готові баклажани без гіркоти помийте водою, перекладіть на паперовий рушник, щоб вони висохли, а після – складіть знову в миску й додайте оливкову олію, перемішайте, щоб всі баклажани добре просочилися.
Після – візьміть деко, застеліть пергаментом та викладіть баклажани, зверху на кожен викладіть подрібнений помідор, зверху – анчоуси та присипте кожен орегано.
В самому кінці додайте нарізану кільцями моцарелу й прикрасьте свіжим листям базиліку.
Перед тим, як відправити страву в духовку ще полийте оливковою олією поставте в духовку на 20 хвилин при 180 С.
Досить часто в приміщеннях з підвищеною вологістю повітря, де будь-які металеві предмети тривалий час контактують з водою, починають з'являтися плями від іржі. Особливо помітні вони на світлій плитці, передають Патріоти України. Такий сюрприз звичайно,...
Багато звичайних кімнатних рослин містять токсини, які можуть завдати шкоди домашнім тваринам, якщо їх проковтнути, спричиняючи будь-які захворювання: від легкого розладу шлунку до серйозних проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України. Щоб допомог...