Всі ми звикли їсти класичну піцу з мучного тіста, з сиром, помідорами, ковбасою, м'ясом, соусами й різними спеціями. Але ж не варто забувати, що піца - не тільки смачне, але ще й дуже калорійна старва, тому найкраще робити тісто не з борошна, передають Патріоти України.
Італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився на своєму YouTube-каналі приголомшливим рецептом піци на баклажановому тісті, яку ви з легкістю приготуєте, а також – вона точно не вплине на вашу вагу.
Поради від шеф-кухаря:
Чудовою альтернативою мучному тітсу стане овочеве.
Якщо це наприклад баклажани, їх потрібно помити, нарізати кільцями й на кожному ще зробити сіточку.
Обов'язково потрібно посолити добре овочі й залити водою, щоб "пішла" гіркота.
Інгредієнти:
баклажан – 1 шт.
помідори – 2 шт.
анчоуси – 1 баночка
оливкова олія – 2-4 ст. л.
моцарелла – 100-150 г
сіль – 1 ч. л.
орегано – за смаком
Спосіб приготування:
Помийте овочі, баклажан наріжте кільцями, гострим ножем зробіть сіточку на кожному, перекладіть в миску, присипте добре сіллю, перемішайте й так залиште на хвилин 15-20, щоб пішла вся гіркота.
Помідори наріжте дрібними кубиками.
Готові баклажани без гіркоти помийте водою, перекладіть на паперовий рушник, щоб вони висохли, а після – складіть знову в миску й додайте оливкову олію, перемішайте, щоб всі баклажани добре просочилися.
Після – візьміть деко, застеліть пергаментом та викладіть баклажани, зверху на кожен викладіть подрібнений помідор, зверху – анчоуси та присипте кожен орегано.
В самому кінці додайте нарізану кільцями моцарелу й прикрасьте свіжим листям базиліку.
Перед тим, як відправити страву в духовку ще полийте оливковою олією поставте в духовку на 20 хвилин при 180 С.
Неприємний запах у холодильнику виникає швидко, навіть якщо холодильник регулярно мити й стежити за продуктами. Достатньо одного зіпсованого інгредієнта або відкритої упаковки, щоб усередині з’явився стійкий аромат, який не зникає одразу після прибиран...
Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...