Ви будете приємно здивовані: Як смачно приготувати гарбуз із грибами - рецепт кращої осінньої вечері

Всім, хто говорить, що не любить гарбуз, слід знати, що вони просто не вміють її готувати. Наприклад, запечений у духовці гарбуз з грибами, тертим сиром і ароматними спеціями подобається абсолютно всім. Така страва стане прикрасою навіть найвишуканішого святкового столу, передають Патріоти України.

Запечений гарбуз з грибами

Інгредієнти:

  • 4 дрібні гарбуза або 2 середнього розміру
  • 250 г печериць
  • 1 цибулина
  • 150 г шпинату
  • 1 багет
  • 120 мл жирних вершків
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 1 зубчик часнику
  • 80 г твердого сиру
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • 1 ст. л. соняшникової олії

Спосіб приготування:

Гарбузи вимийте і зріжте з них верхівки. Ложкою вишкребіть насіння і частину м'якоті. Натріть сіллю і меленим перцем внутрішні стінки гарбузаЛук поріжте тонкими півкільцями, обсмажити на розтопленому вершковому маслі, всипте нарізані пластинками гриби і подрібнений часник. Смажте всі разом п'ять хвилин, потім всипте шпинат. Через хвилину зніміть сковороду з вогню, приправте грибну начинку для гарбуза спеціями.

Багет поріжте кубиками, змішайте з тертим сиром, мускатним горіхом, залийте вершками. Перекладіть масу до грибів і перемішайте. Наповніть отриманою начинкою підготовлені гарбузики і накрийте їх раніше зрізаними "кришечками". Змастіть деко для запікання олією, розмістіть гарбузи, запікайте при 180 градусах близько години. Потім приберіть верхівки і поверніть в духовку ще на півгодини. Смачного!

Паштет на свята без метушні: Заморозьте його зараз і подайте, наче щойно з духовки!

п’ятниця, 5 грудень 2025, 8:14

Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...

А ви це знали? Як правильно зберігати вино, щоб з роками воно ставало ще кращим

п’ятниця, 5 грудень 2025, 7:57

Зберігання вина у вертикальному положенні може значно знизити його якість, навіть якщо ви плануєте пити його відносно скоро, передають Патріоти України. За словами Роуленда Кінга, спеціаліста зі зберігання та директора Quality Bottles, коли пляшка довг...