Ви будете приємно здивовані: Як смачно приготувати гарбуз із грибами - рецепт кращої осінньої вечері

Всім, хто говорить, що не любить гарбуз, слід знати, що вони просто не вміють її готувати. Наприклад, запечений у духовці гарбуз з грибами, тертим сиром і ароматними спеціями подобається абсолютно всім. Така страва стане прикрасою навіть найвишуканішого святкового столу, передають Патріоти України.

Запечений гарбуз з грибами

Інгредієнти:

  • 4 дрібні гарбуза або 2 середнього розміру
  • 250 г печериць
  • 1 цибулина
  • 150 г шпинату
  • 1 багет
  • 120 мл жирних вершків
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 1 зубчик часнику
  • 80 г твердого сиру
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • 1 ст. л. соняшникової олії

Спосіб приготування:

Гарбузи вимийте і зріжте з них верхівки. Ложкою вишкребіть насіння і частину м'якоті. Натріть сіллю і меленим перцем внутрішні стінки гарбузаЛук поріжте тонкими півкільцями, обсмажити на розтопленому вершковому маслі, всипте нарізані пластинками гриби і подрібнений часник. Смажте всі разом п'ять хвилин, потім всипте шпинат. Через хвилину зніміть сковороду з вогню, приправте грибну начинку для гарбуза спеціями.

Багет поріжте кубиками, змішайте з тертим сиром, мускатним горіхом, залийте вершками. Перекладіть масу до грибів і перемішайте. Наповніть отриманою начинкою підготовлені гарбузики і накрийте їх раніше зрізаними "кришечками". Змастіть деко для запікання олією, розмістіть гарбузи, запікайте при 180 градусах близько години. Потім приберіть верхівки і поверніть в духовку ще на півгодини. Смачного!

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...