Ви будете шоковані! Вчені виявили, що шоколад може бути токсичним, і назвали причини

Учені із США виявили, що багато какао-продуктів містять занадто багато токсичних важких металів, передають Патріоти України.

Як проходило дослідження

Впродовж восьми років дослідники аналізували 72 продукти на основі какао.

Вони виявили, що 43% продуктів містять таку кількість свинцю, яка перевищує рекомендовану норму, а у 35% порушені допустимі ліміти кадмію.

Науковці також зауважили, що в органічних продуктах були вищі рівні свинцю та кадмію, ніж у неорганічних.

Вони припускають, що забруднення може виникати з ґрунту або під час виробництва.

Чи варто відмовлятися від шоколаду

Учені говорять, що для дорослих немає ніякого негативного ризику для здоров’я від вживання невеликої кількості темного шоколаду.

Однак споживання кількох порцій какао-продуктів або їх поєднання з іншими джерелами важких металів може призвести до токсичного впливу на організм.

Багато свинцю також міститься в молюсках та трав’яних добавках, які вирощених у забрудненому ґрунті або імпортовані із країн із меншим регулюванням.

Кадмій містить у морських водоростях.

Зверніть увагу! Чому пральна машина шумить і стрибає

середа, 5 листопад 2025, 18:56

Коли пральна машина під час віджиму починає голосно стукати, стрибати або сильно вібрувати, це завжди є чітким сигналом несправності, а не нормою. Найчастіше причини такої агресивної роботи досить типові, і багато з них можна вирішити самостійно, не ви...

Це може здивувати! Харчові звички, які підвищують рівень холестерину

середа, 5 листопад 2025, 16:50

Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...