Учені із США виявили, що багато какао-продуктів містять занадто багато токсичних важких металів, передають Патріоти України.
Впродовж восьми років дослідники аналізували 72 продукти на основі какао.
Вони виявили, що 43% продуктів містять таку кількість свинцю, яка перевищує рекомендовану норму, а у 35% порушені допустимі ліміти кадмію.
Науковці також зауважили, що в органічних продуктах були вищі рівні свинцю та кадмію, ніж у неорганічних.
Вони припускають, що забруднення може виникати з ґрунту або під час виробництва.
Учені говорять, що для дорослих немає ніякого негативного ризику для здоров’я від вживання невеликої кількості темного шоколаду.
Однак споживання кількох порцій какао-продуктів або їх поєднання з іншими джерелами важких металів може призвести до токсичного впливу на організм.
Багато свинцю також міститься в молюсках та трав’яних добавках, які вирощених у забрудненому ґрунті або імпортовані із країн із меншим регулюванням.
Кадмій містить у морських водоростях.
Якщо їсти яблука щодня, це загалом позитивно впливає на організм, але є й деякі моменти, на які варто звернути увагу, передають Патріоти України. 1–2 яблука на день — цілком безпечна й корисна звичка для більшості людей. Хочеш — можу порівняти яблука з...
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...