
Учені із США виявили, що багато какао-продуктів містять занадто багато токсичних важких металів, передають Патріоти України.
Впродовж восьми років дослідники аналізували 72 продукти на основі какао.
Вони виявили, що 43% продуктів містять таку кількість свинцю, яка перевищує рекомендовану норму, а у 35% порушені допустимі ліміти кадмію.
Науковці також зауважили, що в органічних продуктах були вищі рівні свинцю та кадмію, ніж у неорганічних.
Вони припускають, що забруднення може виникати з ґрунту або під час виробництва.
Учені говорять, що для дорослих немає ніякого негативного ризику для здоров’я від вживання невеликої кількості темного шоколаду.
Однак споживання кількох порцій какао-продуктів або їх поєднання з іншими джерелами важких металів може призвести до токсичного впливу на організм.
Багато свинцю також міститься в молюсках та трав’яних добавках, які вирощених у забрудненому ґрунті або імпортовані із країн із меншим регулюванням.
Кадмій містить у морських водоростях.
Оптичні ілюзії дедалі частіше стають інструментом для легких психологічних тестів. Вони не претендують на науковість, але дозволяють поглянути на себе під новим кутом. Один із таких візуальних експериментів стрімко набрав популярності в соцмережах. Див...
Довгі години перед комп’ютером, домашні офіси без зручних крісел і мінімум руху стали новою реальністю сучасного світу. Лікарі попереджають про небезпечні наслідки малорухливого способу життя, передають Патріоти України. Звичка тривалого сидіння може в...