Ви будете шоковані! Вчені виявили, що шоколад може бути токсичним, і назвали причини

Учені із США виявили, що багато какао-продуктів містять занадто багато токсичних важких металів, передають Патріоти України.

Як проходило дослідження

Впродовж восьми років дослідники аналізували 72 продукти на основі какао.

Вони виявили, що 43% продуктів містять таку кількість свинцю, яка перевищує рекомендовану норму, а у 35% порушені допустимі ліміти кадмію.

Науковці також зауважили, що в органічних продуктах були вищі рівні свинцю та кадмію, ніж у неорганічних.

Вони припускають, що забруднення може виникати з ґрунту або під час виробництва.

Чи варто відмовлятися від шоколаду

Учені говорять, що для дорослих немає ніякого негативного ризику для здоров’я від вживання невеликої кількості темного шоколаду.

Однак споживання кількох порцій какао-продуктів або їх поєднання з іншими джерелами важких металів може призвести до токсичного впливу на організм.

Багато свинцю також міститься в молюсках та трав’яних добавках, які вирощених у забрудненому ґрунті або імпортовані із країн із меншим регулюванням.

Кадмій містить у морських водоростях.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...