Учені із США виявили, що багато какао-продуктів містять занадто багато токсичних важких металів, передають Патріоти України.
Впродовж восьми років дослідники аналізували 72 продукти на основі какао.
Вони виявили, що 43% продуктів містять таку кількість свинцю, яка перевищує рекомендовану норму, а у 35% порушені допустимі ліміти кадмію.
Науковці також зауважили, що в органічних продуктах були вищі рівні свинцю та кадмію, ніж у неорганічних.
Вони припускають, що забруднення може виникати з ґрунту або під час виробництва.
Учені говорять, що для дорослих немає ніякого негативного ризику для здоров’я від вживання невеликої кількості темного шоколаду.
Однак споживання кількох порцій какао-продуктів або їх поєднання з іншими джерелами важких металів може призвести до токсичного впливу на організм.
Багато свинцю також міститься в молюсках та трав’яних добавках, які вирощених у забрудненому ґрунті або імпортовані із країн із меншим регулюванням.
Кадмій містить у морських водоростях.
Наукове дослідження Каролінського інституту у Швеції виявило низку професійних чинників, які значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу. Результати цього дослідження проливають світло на те, як сучасне робоче середовище може мимоволі сприяти зрост...
Килим робить будь-яку кімнату затишнішою, але утримувати його в чистоті - справжній виклик. Через кілька місяців він втрачає свій вигляд, збирає пил, шерсть і… запах. Професійна хімчистка? Часто дорожча за сам килим! Та є старі-добрі методи, перевірені...