Якщо вам подобається, щоб картопля була дуже хрусткою, цей нескладний, але фантастично ефективний трюк допоможе. Як пише The Daily Meal, все, що вам потрібно, - миска з крижаною водою. Наріжте картоплю скибочками і киньте їх у воду перед запіканням, передають Патріоти України.
Замочування нарізаної картоплі у крижаній воді витягне зайвий крохмаль, у результаті чого картопля стане дуже-дуже хрусткою. Навіть кілька хвилин у холодній воді позбавлять овоч частини крохмалю. Після замочування картоплю потрібно висушити і підготувати до запікання.
Варто зазначити, що замочування нарізаної картоплі у крижаній воді часто використовується для приготування хрусткої картоплі фрі, але це може бути корисно для будь-якого виду картоплі. Видалення зайвого крохмалю допоможе уникнути м'якості та липкості картоплі.
Опубліковане Національною медичною бібліотекою дослідження стверджує, що крохмаль у картоплі активується під впливом тепла і вологи. Під час нагрівання він розм'якшується у процесі, який називається желатинізацією. Потім ці гранули крохмалю збільшуються, лопаються і потовщуються, що робить картоплю липкою. Тому холодна температура крижаної води може допомогти цим крохмальним клітинам "закритися" перед приготуванням. І це лише один із способів домогтися того, щоб картопля вийшла суперхрусткою.Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте твердий сир щодня
Крім того, занадто великий вміст крохмалю може навіть перешкоджати рівномірному приготуванню картоплі. Отже, якщо в картоплі менше крохмалю, вона не тільки стане хрусткішою, але й готується краще.
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...