Якщо вам подобається, щоб картопля була дуже хрусткою, цей нескладний, але фантастично ефективний трюк допоможе. Як пише The Daily Meal, все, що вам потрібно, - миска з крижаною водою. Наріжте картоплю скибочками і киньте їх у воду перед запіканням, передають Патріоти України.
Замочування нарізаної картоплі у крижаній воді витягне зайвий крохмаль, у результаті чого картопля стане дуже-дуже хрусткою. Навіть кілька хвилин у холодній воді позбавлять овоч частини крохмалю. Після замочування картоплю потрібно висушити і підготувати до запікання.
Варто зазначити, що замочування нарізаної картоплі у крижаній воді часто використовується для приготування хрусткої картоплі фрі, але це може бути корисно для будь-якого виду картоплі. Видалення зайвого крохмалю допоможе уникнути м'якості та липкості картоплі.
Опубліковане Національною медичною бібліотекою дослідження стверджує, що крохмаль у картоплі активується під впливом тепла і вологи. Під час нагрівання він розм'якшується у процесі, який називається желатинізацією. Потім ці гранули крохмалю збільшуються, лопаються і потовщуються, що робить картоплю липкою. Тому холодна температура крижаної води може допомогти цим крохмальним клітинам "закритися" перед приготуванням. І це лише один із способів домогтися того, щоб картопля вийшла суперхрусткою.Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте твердий сир щодня
Крім того, занадто великий вміст крохмалю може навіть перешкоджати рівномірному приготуванню картоплі. Отже, якщо в картоплі менше крохмалю, вона не тільки стане хрусткішою, але й готується краще.
Дієтологи та експерти зі здорового харчування вкотре наголошують на важливості вибору напоїв, особливо перед сном. Українці дуже часто зловживають напоями, які зовсім некорисні для організму та мають "пусті калорії". РБК-Україна (проект Styler) розпові...
28 листопада за новим церковним календарем згадують святого сповідника Стефана Нового. У народному календарі - Сойкін день. . ***. Преподобномученик Стефан Новий народився 715 року в Константинополі. Це були часи, коли у Візантійській імперії панувало ...