Ви будете в захваті! Простий трюк, який допоможе приготувати суперхрустку картоплю

Якщо вам подобається, щоб картопля була дуже хрусткою, цей нескладний, але фантастично ефективний трюк допоможе. Як пише The Daily Meal, все, що вам потрібно, - миска з крижаною водою. Наріжте картоплю скибочками і киньте їх у воду перед запіканням, передають Патріоти України.

Замочування нарізаної картоплі у крижаній воді витягне зайвий крохмаль, у результаті чого картопля стане дуже-дуже хрусткою. Навіть кілька хвилин у холодній воді позбавлять овоч частини крохмалю. Після замочування картоплю потрібно висушити і підготувати до запікання.

Варто зазначити, що замочування нарізаної картоплі у крижаній воді часто використовується для приготування хрусткої картоплі фрі, але це може бути корисно для будь-якого виду картоплі. Видалення зайвого крохмалю допоможе уникнути м'якості та липкості картоплі.

Опубліковане Національною медичною бібліотекою дослідження стверджує, що крохмаль у картоплі активується під впливом тепла і вологи. Під час нагрівання він розм'якшується у процесі, який називається желатинізацією. Потім ці гранули крохмалю збільшуються, лопаються і потовщуються, що робить картоплю липкою. Тому холодна температура крижаної води може допомогти цим крохмальним клітинам "закритися" перед приготуванням. І це лише один із способів домогтися того, щоб картопля вийшла суперхрусткою.Що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте твердий сир щодня

Крім того, занадто великий вміст крохмалю може навіть перешкоджати рівномірному приготуванню картоплі. Отже, якщо в картоплі менше крохмалю, вона не тільки стане хрусткішою, але й готується краще.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...