Ви будете вражені! Названо несподівані наслідки інтервального голодування

Останнім часом інтервальне голодування стало популярною темою в світі схуднення. Воно вважається простим методом для тих, хто намагався скинути вагу раніше, передають Патріоти України.

Проте, нове дослідження вказує на те, що під час дотримання інтервального голодування ви можете втрачати не лише кілограми. Більше про це пише видання eatthis.com.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Science Translational Medicine, учасники, які дотримувалися плану голодування, насправді втратили менше ваги, ніж ті, хто слідував звичайній дієті без часових обмежень. Що ще більш вражаюче, обидві групи споживали однакову кількість калорій.

Дослідники з Центру харчування, фізичних вправ і метаболізму Університету Бата провели експеримент, розділивши учасників на три групи: перша група дотримувалася голодування через день і споживала на 50% більше їжі на наступний день. Друга група зменшила споживання калорій на 25% під час прийомів їжі без голодування. Третя група також дотримувалася голодування через день, але споживала на 100% більше їжі на наступний день. Всі учасники на початку дослідження споживали від 2000 до 2500 калорій, а перша та друга групи зменшили добове споживання до 1500-2000 калорій, тоді як третя група не зменшила калорійність.

Результати показали, що учасники другої групи втратили в середньому до 2 кг за три тижні, причому майже вся втрата була жиром. Перша група, яка вживала таку ж кількість калорій, як і друга, але дотримувалася голодування, втратила близько 1,5 кг, причому приблизно половина втраченої ваги складалася з жиру, а інша половина – з м’язової маси. У третій групі втрата ваги була незначною.

"Інтервальне голодування не є універсальним рішенням, і результати нашого дослідження вказують на те, що цей метод не є особливим у порівнянні з більш традиційними дієтами, яким люди можуть слідувати", – зазначив доктор філософії Джеймс Беттс.

Крім того, Беттс підкреслив, що втрата м’язової маси може ускладнити фізичну активність, яка спалює більше калорій у спокої в порівнянні з жировою масою. Таким чином, хоча дотримання плану періодичного голодування може призвести до втрати кількох кілограмів, ця втрата може негативно вплинути на ваші інші цілі у сфері здоров’я та фізичної підготовки.

Не робіть помилок! Названо випадки, у яких кондиціонер для прання лише шкодить

середа, 2 жовтень 2024, 13:05

Основна функція кондиціонеру – пом’якшення тканин. Однак експерти застерігають: не варто бездумно додавати цей засіб при кожному циклі прання, адже в деяких випадках він може нашкодити, передають Патріоти України. Інколи пом’якшувач тканин не менш важл...

Ефект здивує! Що буде з організмом, якщо почати читати кожного дня

середа, 2 жовтень 2024, 12:00

Розвиток звички щоденного читання є корисним з будь-якого погляду. Що більше ви читаєте, то більше розвиваєте свій мозок, передають Патріоти України. Подібно до того, як м’язи потребують регулярного руху та стимуляції, щоб запобігти атрофії, читання тр...