Ви будете вражені результатом! Чому потрібно протирати вікна і дзеркала картоплею - блискучий результат гарантований

Наші бабусі не витрачалися на дорогі засоби для миття вікон і дзеркал – вони користувалися своєю кмітливістю і тими хитрощами, які передали один одній по дружбі. Більшість цих навчених, вже давно сивих, дам досі вважають за краще мити дзеркала і вікна дешевими, роками перевіреними народними засобами – а не переводити гроші на сумнівну, з їхньої точки зору, "хімію", зазначають Патріоти України.

Звичайна сира картопля в справі миття вікон і дзеркал дійсно здатна творити чудеса. Результат вражає настільки, що більшість господинь потім відмовляються мити вікна іншими способами.

Сама картопля - овоч досить дешевий і доступний: навряд чи знайдеться в Україні сім'я, яка не зберігає про запас хоч кілька картоплин. Як відмити дзеркало і вікна без розпливів картоплею, пише Кobieta.

Спосіб вкрай простий: досить розрізати чисту сиру картоплю навпіл – і цими половинками протерти вікна або дзеркала. Видалити з поверхні залишки картопляного соку найкраще ганчірочкою з мікрофібри. Якщо немає такої - то і будь-яка інша тканина зійде. Цей спосіб підійде не тільки для дзеркал і вікон – але ще і для окулярів (для читання, для плавання, лижних тощо) і прозорого пластика.

Крім того, картопляний сік:

  • зміцнює волосся, заважає їхньому випаданню;
  • допомагає розношувати взуття;
  • видаляє овочеві та фруктові плями зі шкіри рук.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...