Ви будете вражені смаком! Робимо справжнє вершкове масло вдома - простий і швидкий спосіб

Вершкове масло один з продуктів, які найчастіше фальсифікують в Україні. Але є способи, що дозволять вам самостійно приготувати справжнє масло, в якому ви будете повністю впевнені, передають Патріоти України.

Для цього знадобиться жирна сметана. Ідеально підійдуть сепараторні вершки, куплені на ринку. Можна купити і в магазині, але вийде дуже дорого, так як вони повинні бути не менше 33-процентної жирності.

Крок 1

Сметану (вершки) налийте в миску, в якій будете збивати, і поставте в холодильник. Після того, як вона охолоне, візьміть міксер і збивайте його на максимальній швидкості.

Крок 2

Коли сметана перетвориться на густий крем, трохи зменшіть обороти міксера, поки сметана не перетвориться в масляну крихту і рідина почне потроху відділятися.

Збиваємо далі, поки рідина не відокремиться повністю. Це називається пахта (по-українськи "сколотини"), вона сіруватого кольору. Рідина відмінно підходить для приготування млинців, оладок, пирогів - так що не поспішайте її виливати.

Крок 3

Відокремте масло від рідини за допомогою сита. Але не чіпайте саме масло - не мніть його, не розмазуйте.

Крок 4

Ретельно промийте масло максимально холодною водою, коли вода перестане бути каламутною, відіжміть руками масло від води. Потім загорніть нашу грудку масла в харчову плівку - воно повністю готове.

Таким способом з літра сметани можна отримати близько 400 грамів відмінного вершкового масла. Кількість залежить від жирності сметани. За ціною таке масло вийде навіть дешевше, ніж в магазині, а смак і звичайно ж якість - вас порадує.


Господиням на замітку! Як легко позбутися вапняного нальоту в унітазі

четвер, 22 травень 2025, 18:38

Щоб тримати сантехніку завжди у чистому, майже новому, стані є безліч засобів, як від промислових виробників, так й від людей, які займаються прибиранням професійно, але використовують природні матеріали та неагресивні засоби чищення. Так експерти клін...

Ви часто зважуєтеся неправильно! Основні помилки, про які багато хто не знає

четвер, 22 травень 2025, 16:58

Насправді, невеликі коливання маси тіла – це цілком природне і фізіологічне явище. Воно не є свідченням провалу чи регресу. Вага змінюється щодня під впливом десятків чинників – від вмісту води в організмі до стану травлення чи інтенсивності фізичних н...