Ви будете вражені смаком! Робимо справжнє вершкове масло вдома - простий і швидкий спосіб

Вершкове масло один з продуктів, які найчастіше фальсифікують в Україні. Але є способи, що дозволять вам самостійно приготувати справжнє масло, в якому ви будете повністю впевнені, передають Патріоти України.

Для цього знадобиться жирна сметана. Ідеально підійдуть сепараторні вершки, куплені на ринку. Можна купити і в магазині, але вийде дуже дорого, так як вони повинні бути не менше 33-процентної жирності.

Крок 1

Сметану (вершки) налийте в миску, в якій будете збивати, і поставте в холодильник. Після того, як вона охолоне, візьміть міксер і збивайте його на максимальній швидкості.

Крок 2

Коли сметана перетвориться на густий крем, трохи зменшіть обороти міксера, поки сметана не перетвориться в масляну крихту і рідина почне потроху відділятися.

Збиваємо далі, поки рідина не відокремиться повністю. Це називається пахта (по-українськи "сколотини"), вона сіруватого кольору. Рідина відмінно підходить для приготування млинців, оладок, пирогів - так що не поспішайте її виливати.

Крок 3

Відокремте масло від рідини за допомогою сита. Але не чіпайте саме масло - не мніть його, не розмазуйте.

Крок 4

Ретельно промийте масло максимально холодною водою, коли вода перестане бути каламутною, відіжміть руками масло від води. Потім загорніть нашу грудку масла в харчову плівку - воно повністю готове.

Таким способом з літра сметани можна отримати близько 400 грамів відмінного вершкового масла. Кількість залежить від жирності сметани. За ціною таке масло вийде навіть дешевше, ніж в магазині, а смак і звичайно ж якість - вас порадує.


Як позбутися комарів і мошок на все літо - "революційний" лайфхак

субота, 12 липень 2025, 19:05

Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...