Ви будете здивовані: Чому банани шкідливі на голодний шлунок

Починати свій день з вживання банана - не найкраща ідея. Вчені розповіли, чому шкідливо для здоров'я снідати настільки популярним фруктом, а кому краще зовсім виключити його зі свого раціону, передають Патріоти України.

Банани можна сміливо віднести до одних з найбільш поширених і улюблених фруктів. Його вживають під час дієти, як десерт або в якості перекусу. Багато хто воліє з'їдати банан замість повноцінного сніданку. Однак, фахівці закликають не робити цього.

Дієтологи відзначають, що банан, на перший погляд, може дійсно здаватися відмінним варіантом сніданку. Але це далеко не так. Хоча подібний фрукт досить ситний і допомагає істотно заощадити час в ранкові години, його краще ніколи не їсти натщесерце. Річ у тім, що банани дозволяють організму швидко отримати необхідний заряд енергії. Однак вже зовсім скоро людина відчує себе втомленою і захоче знову чимось перекусити. Банан можна порівняти з цукерками, відмінність якого лише в тому, що він є натуральним. Вживши його вранці, в крові різко збільшується рівень цукру. Що незабаром викличе сильне відчуття голоду, і людина з великою ймовірністю трохи пізніше з'їсть більше, ніж насправді потрібно організму.

При цьому це зовсім не означає, що після такої інформації банани слід віднести до шкідливої їжі. Він є вкрай корисним для здоров'я фруктом. Банани багаті на клітковину, калій, магній і ряд інших поживних речовин. Потрібно лише розуміти, що цей фрукт не може бути повноцінним сніданком і наситити вас до обідньої перерви. Банан можна їсти вранці в тому разі, якщо поєднувати його з іншими продуктами. Наприклад, натуральним йогуртом або кашами, які допоможуть запобігти скачки цукру в крові, а значить, не допустять підвищення інсуліну в організмі.

Однак існують окремі категорії людей, яким краще зовсім відмовитися від вживання цього солодкого фрукта. Йдеться про тих, хто страждає цукровим діабетом, ожирінням і підвищеним згортанням крові. Крім того, якщо у людини спостерігаються проблеми з шлунково-кишковим трактом, перед вживанням банана, краще проконсультуватися з лікарем.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...