Ви будете здивовані! Чому не можна перемішувати гречку під час варіння


Приготування гречки - не найскладніша дія. Однак господині нерідко припускаються помилок, що значно ускладнюють процес. Так, під час варіння крупу не потрібно помішувати, передають Патріоти України.

До чого призводить ігнорування рекомендації

Якщо кулінар все ж таки почав перемішувати гречку під час її приготування, то рівень пари в посуді, що стоїть на плиті, помітно знизиться. В результаті на приготування страви доведеться витратити значно більше часу.

Можна, звичайно, просто відкласти ложку убік і не «відволікати» гречану кашу. Однак у цій ситуації постає питання: «А як перевіряти ступінь готовності страви?». Досвідчені господині зазначають: без ложки все ж таки не обійтися. Однак достатньо просто провести столовим приладом по дню каструлі. Якщо відчувається, що зварені крупинки починають прилипати до посуду, процес приготування каші слід завершити.

Квашена капуста гірчить? Ось у чому причина

середа, 3 грудень 2025, 7:44

Квашена капуста часто готується у великих об’ємах і з розрахунком на тривале зберігання, тому важливо розуміти, від чого залежить її смак. Найпоширеніша проблема, з якою стикаються під час квашення, - поява характерної гіркоти. Щоб не зіпсувати продукт...

Народні прикмети на 3 грудня: Чому цього дня українці спрадавна намагалися поменше базікати та зважувати кожне сказане слово

середа, 3 грудень 2025, 7:08

Християни східного обряду 3 грудня за новим календарем (16 грудня за старим) віздначають день пам'яті святого Іоана Мовчальника. За юліанським календарем - день пам'яті архієпископа Константинопольського Прокла, преподобного Григорія Декаполіта. *** ....