Ви будете здивовані! Чому німці не ополіскують посуд від мийного засобу

З першого погляду може здатися, що німці просто заощаджують на воді. Насправді, це зовсім не так, передають Патріоти України.

В німецьких сім'ях не прийнято ополіскувати посуд після миття. Це один зі способів не витрачати воду даремно. Звичайно, ми багато чули про педантичність німців. В цій країні надзвичайно сильно поважають закони і намагаються дотримуватися чистоти всюди.

Як відомо, в неділю в Німеччині життя практично зупиняється. Більша частина магазинів не працює, а відвідувачів можна зустріти лише в ресторанах і кафе. Вся справа в чинному законодавстві, за яким не можна шуміти цього дня тижня, але поїсти німці люблять. При цьому не аби що, а зовсім не дієтичну їжі, як от ковбаси чи пироги. Після щільного обіду або вечері часто посуд миється одразу. І саме тут криється цікава особливість.

Щоб заощадити воду німці вставляють в раковину спеціальну заглушку, а потім набирають рідину приблизно на дві третини. Потім туди завантажують весь посуд, додають невелику кількість мийного засобу і миють всю цю гору посуду лише в цій воді.

Після завершення миття посуд знову ж таки ополіскується в тій же воді, а потім ставиться сушитися. Завдяки тому, що німці додають зовсім мало мийного засобу, то після сушіння тарілки і інші предмети посуду можна просто протерти рушником.

Насправді такі звички в Німеччині сформувалися через економію та особливості культури. При цьому справа далеко не в бажанні заощадити саме на грошах. Тут надзвичайно поважають навколишнє середовище, а любов до природніх ресурсів прищеплюють ще від дитинства.

Тому німці й намагаються поєднувати приємне з корисним, можна економити на такому цінному ресурсі, як вода, ще й відкладати копійки, заощаджені на ополіскуванні та комунальних платежах.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...