Ви будете здивовані! Чому під час удару блискавки краще бути в машині - відповідь досвідченого механіка

Популярний автомеханік Скотті Кілмер поділився власним досвідом та розповів, що може статися, якщо в автомобіль влучить блискавка. У своєму відео на Youtube він показав, як в його автівку влучила блискавка, коли вона була припаркована на під'їзній доріжці, передають Патріоти України.

Зокрема блискавка пробила сонячний зарядний пристрій Скотті, проте в іншому модель залишилася абсолютно неушкодженою. Вже за декілька секунд Скотті повернув ключ запалювання, довівши, що автомобіль не зазнав сильних пошкоджень від цього випробування.

"Сьогодні я розповім вам, чому одне з найбезпечніших місць, де ви можете перебувати під час грози, - це салон вашого автомобіля. І ось чому: вони сидять на гумових шинах. І це одна з причин, чому я стою на гумових підошвах. Багато років тому я був на під'їзній дорозі, працював над машиною, блискавка вдарила в дерево, а на мені були гумові душі. Я відчув невелику електрику в ногах, але це не завдало ніякої шкоди. А три дні тому блискавка вдарила в стовп, що стояв позаду, приблизно за 150 метрів від нас. Вона знищила мій сонячний зарядний пристрій у цій машині. Тому тут стоїть новий, але подивіться на машину", - розповідає Кілмер.

За словами автомеханіка, машина досі заводиться та нормально працює. "Це не зашкодило машині, це не зашкодить вам. Усередині автомобіля дуже безпечно для людини, але для сонячних панелей - не дуже", - попередив експерт.

Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

неділя, 18 серпень 2024, 14:00

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...

Вчені розкрили зв'язок між віком батька і здоров'ям дитини: Ось коли ризики максимальні

неділя, 18 серпень 2024, 13:45

Зріле батьківство стає все популярнішим. Однак вчені вкотре говорять про те, що це має свої наслідки, й ризики є не лише для вагітності у старшому віці жінки, передають Патріоти України. Нове дослідження показує, що якщо майбутній батько вже у віці 50 ...