Ви будете здивовані! Чому собаки гавкають на машини - найпоширеніші причини

Гавкіт і погоня за машиною можуть імітувати природний собачий інстинкт мисливця. Собака сприймає авто, що проїжджає повз на прискореній швидкості, як здобич, яку треба вполювати. І зазвичай це переслідування закінчується, щойно авто виїжджає з території, яку пес вважає своєю, передають Патріоти України.

Коли машина наближається до дому, улюбленець може почати гавкати, щоб попередити про "входження на чужу територію". Оскільки авто продовжує рух, пес вважає, що його попередження не спрацювало і посилює прояви агресії. Деталі розповіло видання Сuteness.

Не останню роль відіграють і запахи. Собаки, як відомо, мають чутливий нюх. На авто накопичуються запахи інших людей та тварин. Пес може навіть помітити територію на шинах, якщо чужий автомобіль припаркувався в дворі.

Експерти кажуть, що є ще одна причина гавкоту – це банальна нудьга. Щоб жити здоровим і повноцінним життям, собаки потребують розумової та фізичної активності. Автомобілі – дуже спокусливі "стимули" для тварин: вони швидкі, гучні та виділяють запахи.

Однак якщо з гавканням на машини ще можна змиритися, то погоні наражають на небезпеку не тільки улюбленця і водія, але й інших учасників дорожнього руху. Важливо зробити все можливе, щоб запобігти такій поведінці.

Тож щоразу, коли улюбленець виявляє інтерес до авто, що їде повз, просто перенаправте собачу увагу на щось інше. Перш ніж виводити собаку на прогулянку, візьміть із собою ласощі та іграшку.

Собак потрібно дресирувати з раннього віку. Важливо дати зрозуміти, що ви також "ватажок зграї" і ваша робота – захистити дім і прилеглу територію. Таким чином, пес не відчуватиме потреби попереджати про передбачувані загрози. Ваша собака буде менше гавкати на машини, якщо буде знати, що у вас все під контролем.

Якщо ваш улюбленець має звичку ганятися по вулиці за авто, фахівці радять спробувати один із способів:

  1. Якщо ви живете у приватному будинку, тримайте собаку в будці або на огородженому подвір’ї. Потрібно створити безпечний бар’єр між нею та проїжджою частиною.
  2. Навчіть собаку швидко реагувати та підходити на ваш поклик.
  3. В крайньому випадку, можна зробити так, щоб собака асоціював гавкіт на авто з чимось неприємним. Наприклад, з підвищенням вашого голосу або відразливими бризками води.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...