Макаронні вироби, картопля, а також білий рис часто вважаються продуктами, що сприяють ожирінню. Вони крохмалисті, відрізняються високим вмістом простих вуглеводів і викликають різкий стрибок рівня цукру в крові. Але дієтолог Антьє Гал (Німецьке товариство харчування) пояснив, що після охолодження ці продукти стають набагато менш небезпечними в цьому плані, передають Патріоти України.
"Дайте макаронам або картоплі охолонути, перш ніж з'їсти їх. Коли крохмалевмісні продукти стають холодними, їх крохмаль перетворюється і стає стійким і може бути корисним нашому організму", — констатує експерт.
Зміцнюється кишкова флора
За словами дієтолога, стійкий крохмаль холодних макаронів, картоплі або рису поводиться в організмі аналогічно клітковині. Він потрапляє в товсту кишку неперетравленим, де поступово розщеплюється активними бактеріями. Це зміцнює кишкову флору і позитивно впливає на травлення.
Регулюється рівень цукру в крові
Антьє Гал стверджує, що стійкий крохмаль запобігає надмірному підвищенню рівня цукру в крові. Організм виробляє менше інсуліну і, таким чином, також запобігається тяга до їжі.
Економляться калорії
Після охолодження крохмалисті продукти містять менше калорій, ніж приготовані, підкреслює дієтолог. Таким чином можна з'їсти на 20 відсотків калорій менше.
Перекази з картки на картку в Україні давно стали звичними для мільйонів громадян. Люди щодня надсилають гроші родичам, друзям або оплачують послуги. Але не всі знають, які суми можна переказувати без ризику отримати штраф від податкової або платити по...
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...