Дієтолог розповіла, чому краще обирати вишню, а не черешню. Насамперед це пов'язано з калорійністю. Також стало відомо, кому вишню їсти категорично не можна, передають Патріоти України.
Вишня чи черешня: що обрати?
Вчені відзначають, що краще обирати для корисного перекусу не черешню, а вишню. Справа в тому, що в останній вдвічі менше цукру, вона багата на вітамінно-мінеральний склад і має високий показник бета-каротину. У вишні містяться рослинні пігменти антоціани – речовини, які блокують запальні процеси. А також ягоди мають низький показник глікемічного індексу – 22.
Ця маленька червона ягідка може похвалитися багатим складом: калієм, кальцієм, залізом, магнієм, кремнієм, пектинами, клітковиною, а також мелатоніном - гормоном, що має антидепресивну дію, що корисно для людей з порушенням сну.
Вчені відзначають, що від вживання вишні (або спробувати зменшити кількість) краще відмовитися тим, у кого проявляється алергічна реакція (свербіж, висипання, задишка). Не рекомендується їсти вишню людям із захворювання ШКТ, включаючи виразку та гастрит, а також тим, у кого є проблеми із зубами, оскільки кислоти порушують зубну емаль.У день бажано вживати трохи більше 300 грамів вишень чи черешень
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...