Ви будете здивовані ефектом! Які кімнатні квіти заспокоюють нерви і покращують настрій - список

Технічно, будь-яка кімнатна рослина, яка вам подобається, здатна полегшувати симптоми стресу. Адже жива зелень і навіть якісні штучні рослини справляють на нас заспокійливий вплив одним своїм виглядом, передають Патріоти України.

Як і всякий контакт з живою природою. Тому вирощувати кімнатні рослини радять як хобі людям, схильним до тривоги та перепадів настрою. Але деякі кімнатні квіти у цій справі ефективніші за інші. Тому перед тим, як завести собі зелений антистрес у горщику, варто поцікавитись, які рослини заспокоюють нерви.

Блог Ugaoo, присвячений домашній зелені, зібрав список таких рослин. В основному вони невибагливі у догляді і підійдуть навіть недосвідченим квітоводам.

Базилік

Ймовірно, ви звикли бачити його у себе в салаті. І листя базиліку справді додає стравам незвичайних нот смаку. Однак ця зелень може працювати і як живий адаптоген. Все завдяки своєму приємному аромату, який підвищує тонус, поліпшує настрій і навіть може відрегулювати сон. Тож цього сезону посійте базилік у горщику і поставте собі на підвіконня.

Жасмин

Кімнатний жасмин здатний милувати око чудовими білими квітами з вишуканим ароматом. Їх запах поліпшує настрій, дарує відчуття спокою, знімає втому і стрес, допомагає підвищити продуктивність. Ефірну олію жасмину рекомендують застосовувати під час медитацій. А живі квіти спрацюють при цьому навіть краще.

Алое вера

Популярний сукулент цінують за протизапальні властивості його соку. Але водночас він здатний ефективно очищувати повітря, що допомагає тим, хто його вдихає, розслабитись. Високий рівень оксигенації завжди допомагає подолати стрес. Поставе рослину поряд зі своїм робочим місцем і дихайте глибоко, коли відчуваєте напруження.

Сансев’єрія

Різні види сансев’єрій підійдуть для різних приміщень. При цьому рослина абсолютно невибаглива до умов утримання – температури, освітленості та частоти поливу. Виглядає вона при цьому надзвичайно стильно і здатна прикрасити навіть найпростіший інтер’єр, що вже привід для радості. Хто ж не любить домашній затишок? Також вона досить швидко росте, а це вже задоволення від отримання результатів своїх зусиль. Ну і до всього, сансев’єрія теж є ефективним фільтром повітря. Її можна сміливо ставити у спальні, щоби поліпшити таким чином якість сну.

Лаванда

І знов ароматична рослина-антистрес. Лавандові чай, ванну та ароматичну олію рекомендують усім, хто має проблеми із засинанням. Втім, рослину можна виростити у горщику і отримати не тимчасовий, а постійний ефект її неймовірного запаху. В окремих випадках він здатний навіть позитивно вплинути на рівень кров’яного тиску і серцевий ритм.

Ромашка

Цю квітку ми вважаємо польовою, але вона непогано росте і у горщику. Аромат ромашки не такий виражений, як у лаванди, але його дія цілком схожа. При цьому ромашку можна розміщувати у спальні. Саме через її ледь помітний запах.

Пальма арека

Ця рослина теж є чудовим фільтром повітря, що допомагає зняти стрес. Також вона оптимізує рівень вологості у приміщенні, а сприятливі умови завжди йдуть на користь емоційному стану. А ще вона швидко розростається при досить нескладному догляді, чим радує власника. Уже незабаром ви отримаєте пишну крону, яка сама по собі стане цілим міні-лісом у оселі. Лиш забезпечте їй хороше освітлення.

Англійський плющ

Рослина родом із Європи без втрат для себе прикрасить навіть темне приміщення, зробивши його вигляд менш гнітючим і більш радісним, сповненим життя. Також англійський плющ здатний зменшувати кількість спор плісняви у повітрі, що так само впливає і на емоційний стан.

Пілея

Анистресові властивості пілеї уже давно помітили майстри феншуй, присвоївши їй здатність вирівнювати потоки енергії ци. Насправді секрет рослини у здатності очищувати повітря і у її красивій зовнішності. Розростаючись, пілея спадає з горщика плавним каскадом круглих листочків. Її форми створені природою, щоби асоціативно викликати відчуття спокою.

Розмарин

Замикає десятку ще одна ароматична рослина із заспокійливим запахом. Пахощі розмарину здатні тонізувати і поліпшувати настрій. Рослина допоможе сконцентруватись і вгамувати відчуття напруги. А її листочки можна час від часу додавати до страв та напоїв.

Це така смакота! Як приготувати вечерю, яку дитина 100% з’їсть

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:12

Діти люблять фантазувати і ніколи не відмовляться від того, щоб і дорослі увімкнули режим дитячої уяви. Спробуйте приготувати звичайні спагеті з сардельками таким способом і ваші діти будуть у захваті, передають Патріоти України. Приготуйте восьминіжок...

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...