Ви будете здивовані: Експерт назвав овоч, який шкідливіший за ковбасу

Експерт назвав овоч, який шкідливіший за ковбасу

Всі українці знають такий популярний овоч, як буряк. Ще б пак, адже це одна зі складових борщового набору. Але чи всі знають, що вміст в буряку нітратів в 20 разів більше, ніж в ковбасі. Про це повідомив технолог м'ясопереробки Павло Агапкін телеканалу "Звезда", зазначають Патріоти України.

Чим небезпечний буряк

За словами експерта, в ковбасі міститься у 20 разів менше нітратів, ніж у буряку. При смаженні на сковороді в буряку з нітратів утворюється велика кількість нітриту. "Подивіться вміст нітрату в буряках - до 1000 мг/кг. У ковбасі міститься до 50 мг/кг", - повідомив Агапкін.

При цьому він засумнівався в тому, що нітрити негативно впливають на організм. "Нітратів, які перетворюються на нітрити, ми поїдаємо щодня в диких кількостях. Століттями люди ці салати і борщі їдять, і нічого з ними страшного не трапляється", - зазначив фахівець.

Кому не можна їсти буряк

У буряку міститься багато цукру, його варто з обережністю вживати діабетикам. Також важливо їсти буряк в обмежених кількостях тим, хто страждає остеопорозом або схильний до нього, тому що він заважає засвоєнню кальцію. Крім того, в буряку міститься багато хлору. Людям з гастритом і підвищеною кислістю слід про нього забути.

Якщо їсти буряк кожен день

Овоч стабілізує стан судин і робить їх більш еластичними, забезпечуючи організму хороший потік крові по всьому тілу. Якщо включити продукт в щоденний раціон, можна позбутися від кисневого голодування мозку, м'язів і серця, а також крововиливів.

Дещо в списку може здивувати! Названо продукти, які завдають довгострокової шкоди печінці

п’ятниця, 22 листопад 2024, 6:50

Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...