Всі українці знають такий популярний овоч, як буряк. Ще б пак, адже це одна зі складових борщового набору. Але чи всі знають, що вміст в буряку нітратів в 20 разів більше, ніж в ковбасі. Про це повідомив технолог м'ясопереробки Павло Агапкін телеканалу "Звезда", зазначають Патріоти України.
За словами експерта, в ковбасі міститься у 20 разів менше нітратів, ніж у буряку. При смаженні на сковороді в буряку з нітратів утворюється велика кількість нітриту. "Подивіться вміст нітрату в буряках - до 1000 мг/кг. У ковбасі міститься до 50 мг/кг", - повідомив Агапкін.
При цьому він засумнівався в тому, що нітрити негативно впливають на організм. "Нітратів, які перетворюються на нітрити, ми поїдаємо щодня в диких кількостях. Століттями люди ці салати і борщі їдять, і нічого з ними страшного не трапляється", - зазначив фахівець.
У буряку міститься багато цукру, його варто з обережністю вживати діабетикам. Також важливо їсти буряк в обмежених кількостях тим, хто страждає остеопорозом або схильний до нього, тому що він заважає засвоєнню кальцію. Крім того, в буряку міститься багато хлору. Людям з гастритом і підвищеною кислістю слід про нього забути.
Овоч стабілізує стан судин і робить їх більш еластичними, забезпечуючи організму хороший потік крові по всьому тілу. Якщо включити продукт в щоденний раціон, можна позбутися від кисневого голодування мозку, м'язів і серця, а також крововиливів.
Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...
Ось основні помилки водіїв, які можуть значно збільшити витрату бензину, передають Патріоти України. Щоб зменшити витрати пального, дотримуйтесь спокійного стилю водіння, перевіряйте тиск у шинах раз на тиждень і регулярно обслуговуйте авто згідно з ре...