Провідний гастроентеролог Гарвардського університету доктор Саурабх Сеті поділився своїм рейтингом десяти фруктів - від найкорисніших до тих, які можуть шкодити травленню. Найбільше здивувало те, що лікар категорично уникає одного популярного фрукту, який більшість людей вважає безпечним, передають Патріоти України.
Перестиглі банани, які лікар називає «жовтими батончиками Mars», містять занадто багато цукру та мало резистентного крохмалю — корисного для кишкових бактерій. Такий фрукт може різко підвищувати рівень глюкози в крові та забезпечує менше палива для мікрофлори кишечника.
З іншого боку, злегка зелені банани містять більше резистентного крохмалю та харчових волокон, які діють як пребіотик і живлять корисні бактерії, підтримуючи здоров’я кишечника.
Доктор Сеті наголошує: регулярне споживання антиоксидантних фруктів, таких як чорниця та гранати, зменшує запалення і допомагає боротися із захворюваннями серця, діабетом і навіть ризиком раку кишечника.
Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...
Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...