Ви будете здивовані! Як зміниться тіло, якщо робити 10 віджимань щодня

Віджимання - це популярна вправа, яка, однак, вимагає значних зусиль для правильного виконання. Але їх також важко зробити ідеальними, передають Патріоти України.

Є причини, через які ця вправа витримала випробування часом. По-перше, для неї не потрібно ніякого складного обладнання. По-друге, віджимання легко модифікувати. Третя важлива причина полягає в тому, що цей один рух зміцнює кілька різних груп м'язів, включно з грудьми, трицепсами, плечима, пресом і верхньою частиною спини. На думку фітнес-тренерів, виконання навіть 10 віджимань на день здатне цілюще вплинути на ваш організм.

Як робити віджимання правильно

Щоб зробити класичне віджимання:

  • Встаньте в положення планки, поставивши руки трохи ширше плечей.
  • Опустіть тіло до підлоги, щоб лікті перебували під кутом 45 градусів.
  • Поверніть себе у вихідне положення.

Як модифікувати віджимання

Як зазначають тренери, є два способи зробити віджимання простішим. Перший спосіб - віджимання під нахилом. Таким чином ви ефективно переносите частину ваги на ноги.

Друга модифікація - це віджимання на колінах. Для цього: опустіть коліна на підлогу, перебуваючи в положенні планки, і тримайте руки трохи ширше плечей, а потім виконуйте віджимання, так само як і без модифікації.

Щоб зробити віджимання складнішим, змініть темп - швидший або повільніший темп робить віджимання складнішими. Також замість того, щоб просто віджиматися, робіть це вибуховим чином, щоб ваші руки відірвалися від підлоги, можете навіть грюкнути в долоні.

Що станеться, якщо робити 10 віджимань щодня?

Як зазначають тренери, 10 віджимань на день - це практична і досяжна мета, яка може підвищити силу верхньої частини вашого тіла і м'язовий тонус за кілька тижнів або місяців.

Повсякденні завдання, як-от підйом і спуск з вагою по сходах, робота в саду і стрижка газону, можуть стати простішими. Ви також можете візуально побачити різницю, помітивши більшу чіткість рук і плечей.

Якщо у вас є мета щодо зниження ваги, виконання 10 віджимань на день навряд чи призведе до помітної різниці. Однак це може надихнути вас додати інші види фізичної активності, які призведуть до втрати ваги.

Крім того, додавання більшої кількості повторень у віджиманнях може призвести до зниження ризику серцевих захворювань. Згідно з науковими дослідженнями, чоловіки, які можуть зробити 40 віджимань, мають на 96 відсотків менший ризик серцевих захворювань, ніж чоловіки, які можуть зробити менше 10 віджимань.

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...

Не робіть помилок! Названо посуд, який в жодному разі не можна мити в посудомийній машині

середа, 14 серпень 2024, 21:45

Ці 15 видів посуду в жодному разі не можна класти в посудомийну машину. Ретельно вивчіть перелік, щоб нічого не зіпсувати, передають Патріоти України. Багато українців вже не може уявити своє життя без посудомийної машини. Однак, слід запам'ятати, що д...